Demonstrație de baschet oferită de U-BT Cluj în primul meci al semifinalei cu Piteștiul. Meciul doi are loc luni, în BT Arena

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj au început ezitant primul joc al semifinalei Ligii Naționale cu BC FC Argeș Pitești, dar au preluat inițiativa după pauza mare și au preluat conducerea. Aceștia s-au impus categoric sâmbătă, 14 mai, pe teren propriu, cu scorul de 86-58, iar jocul doi va avea loc luni, 16 mai, de la 18:45.

Ștefan Grasu a deschis scorul cu o aruncare de două puncte și tot el a reușit să blocheze o aruncare a unui adversar. Jeremic a bifat o treiță care a dus-o Argeșul în avantaj (2-3), dar Stipanovic a venit cu replica și a înscris pentru 4-3. Guzman a bifat și el o aruncare de trei, iar oaspeții au replicat printr-o aruncare similară reușită de Măciucă, respectiv Seppala (7-9). Stipanovic a egalat din nou pe un contraatac.

Primul sfert al partidei din BT Arena a fost unul de care pe care, cele două formații au mers cap la cap, jocul desfășurându-se sub semnul echilibrului.

Argeșenii au avut o evoluție curajoasă și determinată în fața campioanei in exercițiu, iar Jeremic a egalat la 12-12 cu o treiță. Stewart a dus-o pe U-BT in avantaj cu două libere transformate, iar Măciucă și Gajovic au făcut sah mat apărarea gazdelor pe atacul următor (14-16).

Primul act s-a încheiat la egalitate, 16-16, defensiva lui U-BT a fost una extrem de slabă și lipsită de concentrare.

În debutul sfertului secund, Elijah Stewart a reușit un alley-loop de efect, iar Luca Colceag a trezit la viață tribuna adormită cu o aruncare de trei puncte (21-16).

Colceag a dus-o pe „U” la noua puncte diferență din pasa lui Watson (25-19), iar piteștenii au venit cu replica pe atacul urmator cu o aruncare de trei puncte.

U-BT a avut o diferență de zece puncte, dar argeșenii nu au cedat și au rămas aproape pe tabelă, apropiindu-se la șase puncte (31-26).

Brandon Brown a scuturat plasa cu o aruncare de trei puncte și U-BT s-a distanțat la 36-28, însă Măciucă a mai pus  două puncte în contul oaspeților.

Stipanovic a distanțat Clujul la zece puncte, cu un minut înainte de final (40-30), iar scorul la pauza mare a fost 44-31. Un avantaj de 13 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca, iar repriza a doua se anunța una extrem de strânsă, mai ales că Argeșul nu a lăsat garda jos și s-a ținut aproape de gazde. Stipanovic, cu 10 puncte bifate, respectiv Stewart (7), Bircevic (6), Colceag, Brown și Guzman, toți trei cu 5 puncte, au fost principalii marcatori pentru U-BT în prima repriză.

U-BT Cluj a impus ritmul în sfertul trei și s-a descătușat, distanțându-se la 26 de puncte (61-35), dar Argeșul a mai pus patru puncte la zestrea adunată (61-39), însă clujenii au fost net superiori, controlând jocul.

Trupa lui Mihai Silvășan nu a avut milă și a continuat să își torpileze adversarii, iar Patrick Richard a încheiat sfertul al treilea cu o treiță de senzație care a dus-o pe U-Banca Transilvania la 30 de puncte avans înaintea ultimului act (74-44).

Nici argeșenii nu au cedat în ultimul sfert, reușind 8 puncte în primele minute, dar U-BT Cluj a continuat să evolueze fără greșeală și să continue superioritatea.

Confruntarea din BT Arena s-a încheiat cu un succes entuziasmant și fără emoții pentru U-BT Cluj, scor 98-73, iar meciul al doilea va avea loc luni, 16 mai, de la ora 18:45.

Written by 

9 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, timp în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.