U-BT Cluj-Napoca a demolat Piteștiul în meciul doi și mai are nevoie de o victorie pentru a juca finala Ligii Naționale

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a evoluat fără greșeală în meciul doi al semifinalei cu BCM FC Argeș Pitești și s-a impus, fără emoții, cu scorul de 113-68, la capătul unui joc controlat autoritar de campioana în exercițiu.

Cele două formații au început meciul doi al semifinalei cu un joc echilibrat, acestea mergând cap la cap in primul sfert, iar Elijah Stewart a bifat o treiță și a readus-o în avantaj pe U-BT, 17-15.

Stipanovic și Kuti au dus gazdele la opt puncte diferență, lucru care l-a obligat pe tehnicianul Argeșului să solicite timeout: 23-15.

U-BT Cluj-Napoca a încheiat primul sfert cu 32-17, Ștefan Grasu fiind cel care a distanțat formația clujeană pe tabelă.

Clujenii s-au distanțat la 20 de puncte in sfertul secund, în timp ce apărarea piteștenilor a fost groggy.

Dominația trupei lui Silvășan a continuat, iar Brandon Brown a mai bifat o aruncare de trei puncte câte a dus scorul la 60-35 la pauza mare, iar după evoluția jocului se preconizează o victorie facilă pentru U-BT Cluj-Napoca.

Nandor Kuti a avut parte de o evoluție foarte bună în prima parte a meciului, fiind cel mai bun marcator, cu 11 puncte, urmat de Stipanovic, cu 10.

Alb-negrii au defilat pe teren și și le-au dat nicio șansă oaspeților, mărind ecartul la 37 de puncte diferență în sfertul trei, iar spectatorii clujeni prezenți în BT Arena nu au nicio emoție cu privire la victorie. Elijah Stewart a recuperat o minge, a scăpat singur spre coș și a bifat un slam-dunk de efect.

36 de puncte diferență a fost pentru U-BT la finalul sfertului trei, iar gazdele vor începe ultimul act al meciului doi cu un avantaj liniștitor: 89-53.

Silvășan i-a aruncat în luptă și pe Ștefan Pașca, respectiv David Lăpuște, singuru jucători din lotul campioanei fără puncte înscrise.

U-BT Cluj a trimis în meci un „5” format numai din români, Grasu, Kuti, Colceag, Lăpuște și Pașca, ultimul bifând o treiță de senzație care a dus scorul la 102-58.

Meciul s-a încheiat 113-58 cu un coș transformat de David Lăpuște

Alb-negrii mai au nevoie de un singur succes pentru a juca marea finală a Ligii Naționale de baschet masculin, iar seria se mută la Pitești pentru meciul 3, programat joi, 19 mai, de la ora 18:00.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.