Erik Lincar, discurs sincer la finalul meciului cu Dinamo. „Nu suntem roboți, suntem și noi oameni, lasă urme și suferim mult. Credeți că eu nu am suferit că nu am promovat direct?”

Antrenorul lui „U” Cluj, Erik Lincar, a avut un discurs deschis și sincer în cadrul conferinței de presă de la finalul meciului câștigat împotriva lui Dinamo, scor 2-0.

Tehnicianul alb-negrilor a declarat că are multe frustrări că nu a promovat direct, iar din cauza stresului i-au apărut niște pete pe gât

Credeți că aici la U nu am suferit și sufăr în multe momente, le-am zis de ce, pentru că noi am pierdut această promovare directă cu echipele mici, trebuie să o recunosc. Din păcate. Fotbalul e imprevizibil, mai ales atunci când îl joci doar pe teren. Asta nu înseamnă că dacă e nebunia asta cu cotele și pariurile, oameni buni, nu cred așa ceva și nu cred că vreun jucător de-al meu face așa ceva, iar eu nici atât.

Fotbalul e imprevizibil dacă îl joci pe bune. Și așa ceva nu cred că se va întâmpla vreodată la U, atâta timp cât sunt eu, vreo combinație sau situație, nu am de ce.

Eu am o relație extraordinară cu fanii. Când am venit aici, știți vorbele, nu te prinde ploaia, nu te prinde paltonul, geaca groasă, dar am avut o discuție bărbătească înainte să înceapă campionatul. Și le-am zis, veniți și vorbiți cu mine față în față. Am avut o discuție bărbătească, câte puncte fac în primele 5 etape. Eu am zis că fac zece puncte. Și ei au zis, dacă faci, rămâi. Și am zis ok, sunt bărbat, sunt aici cu voi, nu e o problemă. Accept această situație.

Țineți minte la Metaloglobus când eram coduși cu 1-0, câte puncte aveam atunci după primele 4 etape, trei, că pierdusem la Iași. În toată perioada asta am fost și înjurați, lumea a fost foarte rece cu noi, foarte neîncrezătoare, dar noi am mers mai departe și am reușit să câștigăm, am făcut 12 puncte din 5 etape. A fost bine? Binișor. Ei au apreciat acest lucru, că eu vin și vorbesc cu ei., orice s-ar întâmpla.

Le-am zis, aveți ceva de spus, veniți și vorbim, civilizat, nu pot să vorbesc cu 100 de oameni, prefer să vorbesc cu 7-8 oameni, să ne respectăm și am toată aprecierea pentru ei.

Sunt frustrări foarte mari la Cluj că această echipă este în liga a doua, uitați-vă în tribună, 20.000-23.000, unde mai vedeți așa ceva? Credeți că nu am frustrările mele că nu am reușit să promovez direct? Le am și sufăr. Vreți să vă arăt și să fac acum pe victima. Am niște pete de trei săptămâni pe gât de la stres și nu am fost la doctor, mă voi duce când se termină balul și sper să îl termin cu capul sus și promovând la Liga 1. Am probleme cu dinții, asta e, mai e o săptămână și după aia le fac pe toate, cred că mă duc direct în spital.

Nu suntem roboți, suntem și noi oameni, lasă urme și suferim mult. Și viața de antrenor și cea de jucător e în multe situații e și bucurie, dar și suferință sau durere”, a declarat, deschis, antrenorul Erik Lincar.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *