PROMOVARE ISTORICĂ în Liga 1 pentru „U” Cluj. Dinamo a retrogradat în Liga 2

Universitatea Cluj a reușit să reziste eroic asaltului ofensiv din Groapă în fața unui Dinamo care a atacat în valuri pe toată durata partidei, meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, în returul meciului de baraj, după ce în primul meci a fost câștigat de elevii lui Lincar cu 2-0 pe Cluj Arena.

Dinamoviștii au început în forță confruntarea cu Universitatea și s-au aruncat, iar prima situație notabilă a venit la poarta „studenților”, Torje a șutat periculos din marginea careului, pe centru, dar Gorcea a reținut (8). Irobiso a tras plasat de la marginea careului, dar mingea s-a dus peste transversală (15).

La prima ocazie a Universității Cluj, Dragoș Tescan a reușit un EUROGOL de senzație, care l-a văzut puțin ieșit pe Eșanu și a tras plasat cu latul de la 25 metri lateral dreapta și mingea s-a dus direct sub transversală (17). Dinamo a restabilit egalitea trei minute mai târziu prin Vlad Morar, din pasa lui Cosmin Matei (20).

Ribeiro l-a încercat pe Eșanu cu o execuție din marginea careului, dar portarul lui Dinamo a respins în corner (21). Gabriel Torje a scăpat singur spre poartă și a încercat să îl surprindă pe Gorcea cu o scăriță, dar mingea s-a dus pe lângă poartă (22). Gorcea a scos din fața lui Radu, care a scăpat singur spre poartă (34).

Meciul s-a întrerupt în minutul 41 din cauza torțelor aruncate de galeria dinamovistă, dar s-a reluat după un minut.

Cele două formații au intrat la vestiare cu scorul de 1-1, elevii pregătiți de Erik Lincar au rezistat eroic asaltului ofensiv al dinamoviștilor, care s-au aruncat cu toate liniile în atac și au forțat. De departe cel mai periculos jucător al lui Dinamo în prima parte a fost nigerianul Irobiso, care a hăituit în permanență defensiva „studenților”.

Cosmin Matei a șutat periculos de la 20 metri, dar mingea a lovit vinclul porții (59). Roș-albii au atacat în valuri și cu disperare, având patru cornere consecutive, dar defensiva alb-negrilor a rezistat eroic. Ahmed Bani a șutat periculos din marginea careului, dar balonul a fost peste transversală (78).

Asaltul ofensiv al lui Dinamo a continuat. Gorcea a scăpat o minge a o centrare în careu, dar Ispas a respins disperat, iar Ivanovski a lovit mingea cu capul pe lângă poartă. Portarul Gorcea a respins periculos șutul lui Ivanovski (83).

Ocazie monumentală pentru Dinamo, Torje a șutat lamentabil peste poartă în minutul 87.

Cele cinci minute de prelungire nu au mai schimbat soarta partidei, iar Universitatea Cluj a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, în timp ce Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie în Liga 2-a.

Echipele de start:

Dinamo: Eșanu – G. Crețu, Carp, Aloe, A. Radu (St. Filip, min 73) – Torje, Pierret, Grădinaru – Morar (Ivanovski, min 63), Irobiso, C. Matei
Rezerve: Cristiano, G. Moura, Jovanovic, Al. Răuță, St. Filip, J. Rodriguez, Bordușanu, A. Bani, Ivanovski
Antrenor: Dusan Uhrin 

U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, M. Dobrescu – R. Pires, I. Filip, Remacle (Haită, min. 78) – Ribeiro (P. Pârvulescu, min. 46), Boiciuc, Tescan (Balgiu, min. 64)
Rezerve: A. Păun – Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, V. Alexandru, Hofman 
Antrenor: Erik Lincar

Cartonașe galbene: Morar (5), Răuță (24, pe bancă), A. Radu (82) // Ribeiro (24), Gorcea (74), Ispas (93)

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *