„U” Cluj a realizat primul transfer al verii. Un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cupele europene

Universitatea Cluj a realizat oficial primul transfer al verii, după ce a semnat un contract cu fundașul Andrei Pițian, 26 ani, un jucător cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cu prezențe în cupele europene.

Crescut de centrul de copii și juniori de la Pandurii Târgu Jiu, Pițian a făcut pasul spre prima echipă a echipei gorjene în sezonul 2013/2014, pe când avea doar 17 ani. Al doilea meci jucat pentru Pandurii Târgu Jiu a fost chiar în competițiile europene, intrând pe teren în duelul din grupele Europa League cu Dnipro.

În ediția de campionat 2015/2016, fundașul a fost printre oamenii de bază din echipa gorjenilor care s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în clasament. A jucat din nou în preliminariile Europa League alături de Pandurii Târgu Jiu la începutul sezonului 2016/2017, fiind integralist în returul dublei cu Maccabi Tel Aviv.

După trei ani și jumătate alături de Pandurii, Andrei Pițian a făcut pasul spre Astra Giurgiu în pauza de iarnă a sezonului 2016/2017.

La finalul acelui sezon, Pițian a schimbat campionatul, semnând cu Apollon Limassol din Cipru, unde a evoluat în grupele Europa League, în timp ce în campionatul intern s-a bătut pentru titlu până în ultima etapă.

A revenit în România la FC Botoșani, iar după un sezon petrecut la echipa moldavă a ajuns la Chindia Târgoviște, unde a fost om de bază cu 19 meciuri jucate în ediția de campionat 2019/2020.

A fost titular în defensivă și în următorul an, purtând banderola de căpitan în șase partide. În total, în acel sezon a fost utilizat în 35 de partide în toate competițiile.

La începutul sezonului recent încheiat a schimbat echipa, fiind transferat de FC Argeș. A strâns 12 prezențe în tricoul piteștenilor în turul campionatului, după care s-a întors la Chindia Târgoviște, unde a evoluat până în vară.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *