Campioana U-BT Cluj va evolua direct în grupele Basketball Champions League în sezonul viitor

Veste bună pentru U-Banca Transilvania Cluj, campioana României la baschet masculin. Aceasta a primit vestea că va evolua în sezonul viitor al Basketball Champions League direct în faza grupelor. 

Astfel, după performanțele europene reușite în sezonul trecut, când U-BT Cluj a pornit din preliminarii și a ajuns la doar un meci distanță de semifinale, alb-negrii vor evolua direct în grupele competiției în stagiunea următoare, 2022-2023.

Federația Română de Baschet a prezentat conducerii Basketball Champions League o sinteză legată de evoluția bună a campioanei, dar și în legătură cu organizarea partidelor în BT Arena. Astfel, conducerea competiției a decis că U-BT Cluj va începe următorul sezon direct în grupe.

Este o realizare pentru baschetul românesc. Mă bucur că am reușit să convingem acest organism că echipele românești de club au ajuns la un nivel competițional ridicat, că ne aflăm într-un moment în care ne putem duela de la egal la egal cu reprezentante ale unor ligi puternice din Occident.

Bravo Clujului pentru cum a luptat în Champions League în sezonul precedent, eforturile noastre, ale federației, ar fi fost zadarnice dacă nu ar fi fost coroborate cu evoluția extrem de bună a campioanei României„, a declarat președintele FRB, Carmen Tocală.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *