Adrian Mutu și-a lansat cartea autobiografică la Sports Festival: „Dacă schimb destinul măcar unui tânăr cu această carte și e de ajuns”

Fostul jucător al echipei naționale de fotbal a României, Adrian Mutu, actualmente antrenor al clubului Rapid București, se află în aceste zile la Cluj-Napoca pentru a participa la Sports Festival, în cadrul căreia va avea parte, duminică, 12 iunie, de meciul de retragere pe Cluj Arena, alături de nume mari ale fotbalului românesc și internațional.

Unul dintre evenimentele speciale a fost și lansarea cărții sale autobiografice, Revenirea din infern. Povestea neștiută a vieții mele, scrisă de jurnalistul Cătălin Oprișan, co-autor, care a avut loc sâmbătă la hotelul Radisson Blu, în fața a sute de participanți, fani, prieteni, familie, jurnaliști și oameni de fotbal.

Au fost prezenți, printre alții, fotbaliștii Mirel Rădoi, Bogdan Stelea, Lucian Goian, Dorin Goian, Ciprian Marica, luptătorul Benny Adegbuyi și diverși invitați ai lui Adrian Mutu.

Foto Ovidiu Bujor
Foto Vasile Manu

„Sunt mândru să vă spun că am reușit să îl conving pe Adrian că este momentul să scrie o carte, este momentul să facă un film, acolo mă voi implica personal. Îl felicit pentru acest demers, sunt naș al acestui proiect pentru că eu am făcut uniunea între Adrian și Editura Bookzone, care l-a convins pe Cătălin Oprișan să vină să scrie.

Nu este o carte despre fotbal, este o carte despre viață și asta îmi place foarte mult. Adi Mutu este eroul acela de care eu personal am nevoie atunci când vând un produs sau scriu un film, pentru că este eroul în care cred”, a declarat influencerul Codin Maticiuc.

„Eu am avut cel mai puțin merit în realizarea acestei cărți, în sensul că Adi a trebuit să își aducă aminte de lucruri petrecute acum 25 de ani. Sunt multe povești în această carte, unele le cunoșteați, unele pe care le citiți acum în premieră, dar cel mai important lucru în opinia mea în această carte este că la prima întâlnire cu Adi el mi-a spus așa. Nu fardăm nimic, este o biografie nefardată, sunt un om care a înțeles că la un moment dat a greșit și vreau prin această carte, prin aceste gânduri să arăt tinerilor din ziua de astăzi, și sportivi și în civilie, că nu e un capăt de țară când ai simțit că lucrurile ți-au fugit de sub picioare și că poți reveni, dar ai nevoie de un munte de voință, iar lucrurile astea îți ies atâta vreme cât crezi în ele.

Nu fardăm nimic, nu ascundem nimic, spunem exact cum s-a întâmplat și cu poante, și cu bune și cu rele. Cel mai important lucru în ultima perioadă în întreg sportul românesc fostele mari glorii vin prin intermediul unei cărți, la un post de radio sau o emisiune și vorbesc despre cariera lor, cu bune și cu rele, în așa fel. Vă invit să citiți această carte pentru că este povestea lui Adi nescrisă din alte cărți, ci trăită de el. Au fost nopți nedormite la Adi, au fost stadioane pline, sunt 103 goluri marcate în Serie A. Închei cu o glumă, Adi mi-a zis, <bă ai început să scrii așa cum jucam eu>”, a declarat jurnalistul Cătălin Oprișan, co-autor al volumului.

Foto Vasile Manu
Foto Vasile Manu
Cătălin Oprișan (tricou alb), Adrian Mutu, Codin Maticiuc. Foto Vasile Manu

„Vă mulțumesc tuturor că sunteți aici, îi mulțumesc lui Codin pentru idee, îi mulțumesc lui Cătălin pentru răbdarea pe care a avut-o. Nu eram pregătit să accept această provocare de a scrie o carte, de a vorbi deschis despre anumite experiențe, dar gândiți-vă că în momentul acesta au trecut aproape 20 de ani de la o întâmplare, o decizie luată greșit. Dar ambiția și determinarea de a mă reîntoarce și mai puternic a făcut că adrenaliza să crească. Această carte, povestea în sine, este un mesaj pe care vreau să îl transmit tuturor, în special tinerilor atleți și nu numai, să aibă puterea să se ridice, să o ia de la capăt și să devină mai buni.

Sper că pe noua generație a copiilor noștri să reușim să îi pregătim pentru succes. Sper că cu această carte să pot schimba destinul măcar unui tânăr și e de ajuns „, a declarat Adrian Mutu în cadrul lansării.

La lansare a lipsit Cesare Prandelii, fost selectioner al italiei si antrenorul lui Mutu la Fiorentinta.

Mutu, luat cu asalt de fani pentru autografe

Text: Tiberiu Fărcaș / Vasile Manu

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *