Sărbătoarea lui Mutu. Peste 20.000 de oameni sunt așteptați pe Cluj Arena la meciul de retragere al fostului număr „10” al naționalei

Adrian Mutu a venit duminică după-amiază, 12 iunie, în fața jurnaliștilor pentru o conferință de presă alături de Gheorghe Hagi, Cesare Prandelli, Fabio Cannavaro și Patrick Ciorcilă.

Mutu a vorbit despre meciul de retragere pe care îl va avea în această seară pe Cluj Arena pe care îl juca, despre relația cu Fabbio Cannavaro, Hagi și Prandelli, dar și despre principalele momente care au marcat cariera sa de jucător, cu bune și cu rele. Acesta a mai susținut că nu privește viața de antrenor ca pe o povară și pentru el nu e grea această meserie. Mai mult, antrenorul Mutu a declarat că abia așteaptă să meagă în cantonament cu echipa, Rapidul reunindu-se luni, 13 iunie.

„Mulțumesc Sports Festival și lui Patrick în primul rând că a venit cu ideea aceasta acum 2 ani jumătate, din păcate nu am reușit să îl facem atunci când ne-am fi dorit, dar mă bucur că se întâmplă acum și mă bucur că am văzut atâta lume. Mă bucur că au venit că au venit foștii mei colegi de la echipa națională și foștii mei colegi din străinătate, bineînțeles nu putea să lipsească Gheorghe Hagi, idolul copilăriei mele și jucătorul cu care am crescut cu toții și l-am admirat. Mă bucur de faptul că atunci când a fost meciul de retragere al lui Gică am participat și eu atunci, chiar dacă eram un copil, am jucat câteva minute și am făcut și eu parte din spectacol. Bineînțeles nu în ultimul rând mulțumesc tuturor invitaților din străinatate, foștilor mei coechipieri, lui mister Cesare Prandelli, Fabio. Sper să oferim un show pe măsură oamenilor care vor veni„, a declarat Mutu în cadrul unei conferință de presă.

„Sunt încântat și bucuros să fiu aici, la sărbătoarea lui Adi, la meciul de retragere. Un jucător fantastic, excelent, cu mare personalitate, un număr 10 care a făcut diferența în teren, un jucător care a dat totul pentru echipa României și a adus succese, pentru că fotbalul înseamnă succes, performanță, care îți aduce bucurii, fericire și cred eu că victoriile au făcut acest lucru, iar el e unul dintre jucătorii mari ai României și pentru asta are respectul meu total”, a completat și Gheorghe Hagi.

Au mai vorbit în cadrul conferinței de presă și fostul antrenor al lui Mutu, Cesare Prandelli și fostul Balon de Aur, Fabio Cannavaro, care s-au arătat încântați de prezența la Cluj la acest meci de retragere.

„Am încercat să adun aici, pe lângă foști coechipieri și prieteni, iar pe lângă relația profesională pe care am avut-o, așa cum a spus și mister Prandelli, a contat și relația umană pe care am avut-o. Pe mister și pe Gică, care au fost pentu mine mentori. Au mai fost invitații, dar din diferite motive nu au reușit să vină, unul dintre ei a fost Alex Delpiero, care nu a reușit să vină, dar ne-a trimis un video și e alături de noi mai departe. Trebuie să înțelegem că și ei au diferite lucruri de făcut, sunt staruri la nivel internațional. Dar în rest toți cei pe care i-am vrut sunt aici”, a declarat Mutu.

Despre cel mai plăcut moment al carierei, dar și neplăcut

„Sunt multe plăcute, dar cred că cel mai important pentru mine ca jucător a fost atunci când am debutat pentru echipa națională, iar mai neplăcut sunt mai multe, diferite înfrângeri de care am avut parte, dar două care au lăsat semn au fost pierderea meciului cu Danemarca și pierderea califăcării și atunci când am pierdut la Glasgow în semifinalele Europa League. Au fost două înfrângeri care m-au durut foarte tare, au fost două oportunități, una de a juca la mondiale și una de a juca o finală de Europa League”, a rememorat Adrian Mutu.

Despre antrenorul Mutu, în viziunea lui Hagi

„Așa cum a fost ca jucător, inteligent, cu personalitate, eu cred că atunci când schimbi postul și treci pe bancă nu te schimbi ca persoană, iar el e același Adi Mutu, care are personalitate, e foarte inteligent și cred că așa vrea să fie și echipa lui, fiind un decar creativ, care îi place golul. Așa e ca și antrenor, așa vrea să fie și echipa lui, să joace pe controlul mingii, să aibă posesia și să marcheze goluri, lucru care se vede deja„, a mai precizat Hagi.

Despre viața de antrenor

„Depinde din ce punct de vedere o privești. Îmi place ceea ce fac, îmi place ca antrenor, îmi place foarte mult. Credeți-mă, dacă vă spun că îmi doresc să merg în cantonament probabil că veți râde. Atunci când eram jucător era contrariul. Abia aștept să plec în cantonament acum cu echipa, e importantă seara asta, foarte importantă, dar știți cum e, noi antrenorii suntem cu gândul și la echipă, chiar mâine e reunirea lotului. Mie îmi place ceea ce fac și sunt privilegiat să fac ceea ce îmi place și sunt norocos”, a mai susținut Mutu.

Directorul Sports Festival, Patrick Ciorcilă, a declarat că se așteaptă la peste 20.000 de oameni diseară pe Cluj Arena pentru acest moment și i-a rugat pe spectatori să vină din timp la stadion.

Gheorghe Hagi, Adrian Mutu, Patrick Ciorcilă, Cesare Prandelli și Fabio Cannavaro

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *