Lincar, după primul amical al verii pentru „U” Cluj: „Amicalele nu reprezintă un etalon. Așteptăm cu nerăbdare cantonamentul”. Alex Chipciu, dorit de „șepcile roșii”

Antrenorul Universității Cluj, Erik Lincar, a tras concluziile primului amical al verii din perioada de pregătire a noului sezon de Liga 1, în care alb-negrii s-au impus cu scorul de 9-2 împotriva Sănătății Cluj.

Lincar a declarat că amicalele nu sunt luate ca și etalon, ci a contat mai mult implicarea fizică a jucătorilor și faptul că nu au fost accidentări. Acesta l-a lăudat pe Matei Moraru, despre care speră să se adapteze și integreze la nivelul primei ligi.

„Nu e un joc pe care să îl luăm ca și etalon, până la urmă ne interesa mult factorul fizic, jucătorii s-au implicat, iar important e că nu prea am avut accidentări, cu o singură excepție a lui Ramacle în repriza a doua. În rest, ne pregătim și așteptăm cu nerăbdare cantonamentul, unde vom avea patru jocuri amicale și va trebui să pregătim sezonul de Liga 1.

Cred că vor mai fi trei transferuri până la plecarea în cantonament, dacă nu pe parcurs sigur vor mai veni jucători.

De anul trecut am tot spus că jocurile amicale pentru mine nu reprezintă un etalon a ceea ce o să urmeze în cele oficiale, e altă atmosferă, altă concentrare, jucătorii tratează mult mai serios jocurile respective și atunci e important să ne pregătim.

Matei Moraru e un jucător de perspectivă, la fel ca și Hoffman, dar mai avem și alții. E important ca el să se adapteze, să se integreze nivelului Ligii I”, a declarat Lincar la finalul meciului cu Sanatatea.

Despre aducerea lui Chipciu la Universitatea

Lincar nu a ascuns faptul că și-ar dori să îl aibă pe Alexandru Chipciu sub comanda sa în Liga 1, un jucător care ar putea foarte mult echipa.

„Niciodată nu am negat acest lucru că ni-l dorim, e un jucător de valoare, sunt sigur că ar putea ajuta foarte mult echipa, iar în rest pot să spun că dacă ar veni ar fi foarte determinat, foarte ambițios, nu a avut un sezon prea bun la CFR și sunt sigur că s-ar adapta aici.

El chiar a renunțat la o sumă importantă de bani, sunt alte situații între jucător și CFR”, a mai precizat antrenorul.

Ne așteaptă 30 de etape, le așteptăm cu drag și încercăm să facem o figură frumoasă la Liga 1, a conchis tehnicianul.

Cătălin Stroia / Vasile Manu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *