„U” Cluj a transferat un jucător cu aproape 200 de meciuri în Liga 1, cu un titlu de campion și experiență în străinătate

Universitatea Cluj a anunțat al șaselea transfer al verii. Este vorba de mijlocașul ofensiv Florin Purece, 30 ani, fost campion național cu Viitorul Constanța și cu aproximativ 200 de meciuri în Liga 1.

Născut în Arad, Purece a făcut primii pași în lumea fotbalului la clubul Atletico Arad, dar potențialul său a fost remarcat imediat de cluburile din vestul Europei. La vârsta de 17 ani acesta a semnat cu formația Nottingham Forrest, după ce a trecut mai multe probe la clubul englez care la acea vreme evolua în Championship (liga a II-a engleză).

După șase luni la academia celor de la Nottingham Forest, jucătorul a revenit în România la UTA Arad. A jucat timp de trei sezoane pentru arădeni în Liga a II-a, perioadă în care a strâns 62 de meciuri și a marcat opt goluri.

Primul pas spre Liga 1

Evoluțiile bune la nivelul ligii secunde i-au adus transferul la o echipă de Liga 1. La începutul sezonului 2012/2013, Florin Purece semna cu Concordia Chiajna. A bifat patru ani în primul eșalon alături de ilfoveni, în sezonul 2015/2016, care a fost și ultimul la Chiajna, a purtat banderola de căpitan în majoritatea meciurilor. Acesta a strâns 128 de meciuri pentru Concordia Chiajna, marcând 16 goluri și oferind 14 pase decisive.

Titlul de campion

Următoarea mutare din cariera lui Florin Purece a fost și cea mai importantă. La începutul sezonului 2016/2017, mijlocașul semna cu Viitorul Constanța, echipă alături de care reușea să cucerească titlul de campion al României.

După ce a câștigat titlul de campion în România, Purece a câutat o nouă provocare în Israel, unde a evoluat pentru Hapoel Raanana timp de șase luni, după care a ajuns în Polonia la Termalica Nieciecza, echipă din liga secundă. Pentru polonezi a jucat timp de doi ani și jumătate, bifând 67 de meciuri cu nouă goluri marcate și opt pase decisive.

Reîntoarcerea în campionatul României

A revenit în România la Sepsi OSK în august 2020, având o contribuție importantă la calificarea în play-off a echipei din Sfântu Gheorge și la locul 4 obținut de formația covăsneană la final de campionat.

În sezonul 2021/2022, Florin Purece a evoluat pentru Farul Constanța, fiind utilizat în 27 de meciuri.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *