CFR Cluj începe aventura europeană în Armenia. Pyunik Erevan, primul adversar în preliminariile Champions League

CFR Cluj debutează în sezonul 2022/2023 în primul tur preliminar al UEFA Champions League împotriva campioanei Armeniei, Pyunik Erevan. Elevii lui Dan Petrescu vor încerca să își facă o misiune ușoară la returul de săptămâna viitoare cu o victorie pe stadionul din Erevan.

Cu o înfățișare nouă și împrospătată a lotului, feroviarii debutează în noul sezon pe un fond moral excelent în urma celor patru victorii fără gol primit în meciurile amicale disputate în cantonamentul din Austria. FC Koper, Napredak Krusevac, Partizan Belgrad și Hajduk Split au fost învinse pe rând de clujeni, care au reușit cel mai bun cantonament din ultimii ani. Acum elevii lui Petrescu vor încerca să continue forma bună arătată în amicale și să confirme cantonamentul reușit cu o victorie în Armenia contra unei echipe mult mai slab cotate.

FC Pyunik Erevan, noua campioană a Armeniei vine în fața CFR-ului cu o istorie modestă în cupele europene, cele mai mari performanțe ale acesteia fiind calificarea în turul 3 preliminar Europa League de două ori în sezoane consecutive. De 15 ori campioană a Armeniei, Pyunik are un lot multinațional în care pe lângă baza de jucători armeni se numără și jucători din Brazilia, Serbia, Ucraina, Iran, Nigeria, Portugalia, Kazahstan și Estonia, Bosnia, Rusia și Macedonia de Nord . Se remarcă un internațional Moldovean, Eugeniu Cociuc care a adunat 27 de selecții în tricoul vecinilor de peste Prut.

Pyunik Erevan – CFR Cluj se joacă mâine, 5 iulie de la ora 19:00.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *