Fără inspirație în Armenia! CFR Cluj a început cu stângul campania de calificare din Liga Campionilor!

CFR Cluj nu a găsit drumul spre gol în primul meci oficial al sezonului, remizând 0-0 în deplasarea de la Erevan împotriva campioanei Armeniei, Pyunik. Meciul tur din prima rundă de calificare din UEFA Champions League a surprins o echipă a lui Dan Petrescu parcă nesudată în urma transferurilor realizate în această vară

Clujenii au controlat ostilitățile în prima repriză. Valoarea superioară s-a văzut în modul în care elevii lui Dan Petrescu au ținut de minge față de armeni. Chiar dacă posesia a fost de partea CFR-ului, ocaziile nu au fost atât de numeroase pe cât era de așteptat. Vito Mistrati, noul transfer adus de la Randers l-a pus pentru prima oară la treabă pe portarul David Yurchenko. Șutul danezului din afara careului a fost scos de portarul lui Pyunik. Minutul 18 a adus o ocazie și mai mare pentru feroviari. Roger, titularizat surprinzător de către Petrescu a executat un voleu puternic pe poarta adversă dar Yurchenko a apărat lovitura din unghi a brazilianului. La câteva minute Denis Kolinger a câștigat un duel aerian în careul advers iar mingea a ricoșat la Mistrati care a fost din nou refuzat de același Yurchenko.

Dacă ardelenii au fost convingători în prima parte, în repriza a doua aceștia nu s-a regăsit până la prima schimbare efectuată de Dan Petrescu. Jocul nu a mai funcționat iar armeni au profitat, controlând jocul timp de 15 minute iar primul lor șut spre poartă a venit în minutul 58 prin Renzo Jose care s șutat puternic de la aproape 30 de metri pe lângă poarta lui Cristi Bălgrădean. Clujenii au dat semne de viață abia în minutul 73 când Gabriel Debeljuh și-a făcut mingea perfect pentru o lovitură din foarfecă, execuția spectaculoasă a croatului lovind transversala. Până la final CFR-ul nu a mai avut ocazii clare iar partida s-a terminat cu o remiză albă.

Jocul CFR-ului nu a fost nici pe aproape de nivelul maxim pe care îl poate atinge, fiind primul meci al sezonului dar s-a observat la jucători și un soi de mulțumire cu rezultatul de egalitate indus de discursul antrenorului. Clujenii vor aborda altfel meciul de la Cluj Napoca, fiindcă o necalificare în fața acestei echipe ar reprezenta o rușine greu de egalat pentru echipa din Gruia.

Pentru CFR urmează meciul din Supercupa României împotriva deținătoarei Cupei, Sepsi OSK, sâmbătă, 9 iulie de la 20:30.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *