Debut complicat pentru CFR Cluj în Superligă! Rapidul vine cu ambiții mari în Gruia

CFR Cluj debutează în prima ligă a României împotriva Rapidului. Ardelenii vin după o serie de trei meciuri fără victorie în startul sezonului, culminate cu eliminarea feroviarilor din Champions League în urma unui meci ireal, pierdut în Gruia în fața celor de la Pyunik Erevan. Rapid București vine la Cluj cu sete de răzbunare după înfrângerea suferită în returul sezonului regulat din stagiunea precedentă.

Trei meciuri a jucat CFR-ul până în acest moment și dacă ar fi să tragem o concluzie pe baza acestora, am putea spune că echipa lui Dan Petrescu este dezavantajată dacă deschide repede scorul. În ambele meciuri în care clujenii au deschis scorul, au făcut-o în primele 6 minute. S-a observat pe parcursul celor două meciuri din Supercupă, respectiv Liga Campionilor că feroviarii își epuizează resursele fizice în prima repriză încercând un pressing susținut în încercarea majorării avantajului. Marcarea golului 2 nu a reușit din motive de ghinion sau lipsă de inspirație, astfel în repriza a doua a intrat în scenă tactica bine cunoscută de betonare a defensivei și menținerea scorului de 1-0 sub iluzia unui control pe alocuri inexistent al jocului. Pe această bază CFR a primit goluri pe final de meci în ambele cazuri: Rondon în supercupă în minutul 85, respectiv Gajic, care a egalat campioana României de două ori în minutele 89, respectiv 118. Problema clujenilor se deduce a fii concentrarea pe finalul partidelor și neputința majorării avantajului, chiar și atunci când adversarul le permite.

Pe acest fond, echipa antrenată de Adrian Mutu vine în Gruia cu un moral excelent față de gazde. Ambițiile mari ale giuleștenilor pompate și de venirea noului acționar, Dan Șucu se vor vedea în jocul acestora de mâine seară. Doi jucători au fost transferați pe ruta Gruia-Giulești: Valentin Costache, respectiv Florin Ștefan au schimba echipa feroviară în căutarea mai multor minute pe teren. Pe cei doi, Rapidul a plătit 300 de mii de euro, bani pe care la rândul ei, CFR-ul i-a investit în transferuri ca Jefte Betancor sau Vito Mistrati.

Ultima partidă jucată între cele două echipe feroviare a fost un adevărat derby plin de dramatism. Pe finalul sezonului regulat CFR-ul se lupta pentru puncte care îi asigurau un avantaj liniștitor în play-off iar Rapidul se lupta pentru un loc în primele 6. Scorul a fost deschis de Graovac iar clujenii au dominat partida după golul marcat, o repriză secundă neinspirată a condus la golul egalizator al lui Junior Morais care a adus speranța în inimile celor peste o mie de fani giuleșteni care s-au adunat în Gruia. Spre dezamăgirea acestora, inepuizabilul Deac a marcat pentru 2-1 în finalul reprizei aducând cele trei puncte în Gruia.

CFR Cluj – Rapid București se joacă mâine, 16 iulie de la ora 21:30.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *