CFR Cluj nu a avut emoții cu Inter Club d’Escaldes și se poate gândi la turul 2 preliminar al Conference League

CFR Cluj și-a respectat statutul de favorită certă în „dubla” cu modesta formație din Andorra, Inter Club d’Escaldes, și s-a impus de o manieră categorică cu scorul de 3-0 (2-0), joi, 21 iulie, pe teren propriu, în prima manșă a turului I preliminar al Conference League.

Prima incursiune periculoasă a meciului a aparținut oaspeților, Cabrera Suarez a scăpat singur spre poartă și a încercat să îl lobeze pe Bălgrădean, dar mingea a trecut mult pe lângă poartă (2).

CFR a obținut un penalty în minutul 4 al partidei în urma unui henț în careu, iar Jefte Betancor a deschis scorul de la punctul cu var și a reușit primul gol în tricoul feroviarilor. Păun a încercat să îl surprindă pe portar cu un șut din marginea careului, dar mingea a fost reținută cu siguranță (12). Același Păun a recuperat o minge pierdută de un fundaș advers în marginea careului, dar șutul său anemic a fost respins în corner (14).

CFR a continuat să controleze autoritar partida și să nu le dea nicio șansă adversarilor de a ajunge la poarta lui Bălgrădean. Trupa lui Petrescu a majorat diferența în minutul 37 la 2-0 prin Gabriel Debeljuh, care a împins în plasă o minge bâlbâită în careul oaspeților. Gruparea din Andorra nu a contat deloc în atac și nu a reușit să își creeze nicio situație notabilă de gol în prima parte.

Prima parte s-a încheiat cu un avantaj liniștitor pe tabelă pentru campioana României, iar câștigătoarea din această dublă confruntare din prima manșă a turului I preliminar al Conference League nu poate fi pusă la îndoială la cum a decurs jocul.

Intrat la pauză în locul lui Păun, Claudiu Petrila a avut golul trei în vârful bocancului, dar reluarea sa s-a scurs agonizant pe lângă poartă (47). Ocazie importantă pentru CFR, Debeljuh a reluat cu capul o minge centrată perfect în careu, dar portarul oaspeților a reținut (55). Și tot golgheterul feroviarilor a trecut din nou pe lângă gol în minutul 57, dar Munos Fernandez a intervenit providențial și a respins cu un reflex de zile mari.

În ciuda forcingului ofensiv, elevii pregătiți de Dan Petrescu nu au mai reușit să își creeze ocazii notabile la poarta oaspeților, preferând un joc de așteptare și tatonare a adversarului. Inter d’Escaldes a încercat să forțeze înscrierea unui gol de onoare în Gruia, dar defensiva gazdelor a eliminat pericolul de fiecare dată și nu le-au oferit nicio șansă. Boateng l-a întins pe portarul echipei adverse cu un șut de la 20 metri, respins în lateral (80).

Dacă feroviarii nu au fost capabili să înscrie în repriza a doua, au făcut-o adversarii, dar în propria poartă. O fază creionată frumos de Claudiu Petrila cu o pătrundere în forță în careu, a scos din joc un adversar și a trimis pe jos în fața porții, de unde singurul român din lotul oaspeților, Raul Feher, a înscris nefericit mingea în propria poartă și a dus scorul la 3-0 (85). Putea fi 4-0 în minutul 88 al meciului, dar oaspeții au scos o minge de pe linia porții și rezultatul a rămas la fel.

Partida s-a încheiat cu victoria categorică la scor de neprezentare pentru CFR, iar returul va avea loc miercuri, 27 iulie, de la ora 18:00, în Andorra.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Camora, Kolinger (Matias Yuri, min. 77), Burcă, Manea – Cvek, Boateng (Yeboah, min 89), Deac – Păun (Petrila, min 46), Debeljuh (Muhar, min 89), Betancor (Hammershoj-Mistrati, min. 67)

Rezerve: Scuffet, Gal, Graovac, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Hammershoj-Mistrati, Bordeianu, Matias, Braun, Muhar

Antrenor: Dan Petrescu

Inter Club d’Escaldes: Munoz Fernandez – Gallego Arias (Rubio, min 85), Feher, De Nova, Gonzalez Lopez – Cabrera Suarez, Roca, Martinez Manrique (Moreno, 77), Marce Torres – Soldevila (De La Torre, min 59), Andreu Lahrach (Betriu, min 77)

Rezerve: Coca, Chus Rubio, Moreno, Betriu Armengol, De La Torre Perez, Lima

Antrenor: Obiols Rodriguez

Arbitru principal: Alex de Albuquerque Troleis

Asistenți: J. Hermansen, Djurhuus

Al patrulea oficial: E. Rasmussen

Delegat UEFA: I. Radojcic

Cartonașe galbene: Păun (11), Boateng (50) // Feher (5), Soldevilla (50)

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *