Misiune dificilă pentru CFR Cluj în Conference League! Ardelenii trebuie să treacă de liderul din Belarus

CFR Cluj a ajuns în Turcia pentru manșa tur din a treia rundă preliminară a UEFA Europa Conference League. Meciul contra Șahtior Soligorsk nu poate fi jucat în Belarus din cauza războiului din Ucraina, decizie luată de către UEFA. Partida se va disputa pe arena Yeni Sakarya Ataturk din Azapazari.

După o victorie de serviciu în etapa recent încheiată din Superligă, elevii lui Dan Petrescu vor înfrunta un adversar mai mult decât redutabil. Șahtior Soligorsk este campioana ultimelor două sezoane din Belarus și conduce clasamentul în sezonul actual cu 15 victorii din tot atâtea posibile. Având în vedere forma de moment cu siguranță bielorușii sunt favoriți chiar dacă meciul nu se va juca pe terenul lor. CFR-ul va trebui să presteze fotbalul jucat în prima repriză contra celor de la Mioveni în care feroviarii și-au creat ocazii pe bandă rulată și au revenit de la 0-1 marcând 3 goluri până la pauză. Cu Deac și Debeljuh în formă maximă dar și cu inspirația lui Jefte sau a lui Petrila, CFR-ul va găsi cu siguranță drumul spre poarta lui Șahtior.

Șahtior Soligorsk are cea mai bună apărare din campionat: 10 goluri primite în cele 15 meciuri. Totuși, aceștia n-au excelat din punct de vedere ofensiv, reușind doar 21 de goluri (al șaselea atac din campionat). Cei mai buni marcatori pentru Șahtior Soligorsk sunt gambianul Dembo Garboe cu 5 goluri, și bielorusul Ilya Chernyak cu 4 reușite. În ultimul lor meci echipa antrenată de rusul Sergey Tashuev a învins echipa FK Slutsk cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de Chernyak și un autogol.

Daniel Kerekes

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *