CFR Cluj, victorie muncită împotriva Chindiei! Două goluri și trei cartonașe roșii pentru clujeni!

CFR Cluj s-a impus în fața Chindiei Târgoviște în deplasarea din etapa a patra a Superligii României cu scorul de 2-0. Golurile au fost marcate în prima repriză, a doua parte fiind marcată de deciziile arbitrului Iulian Călin de a-i elimina direct pe Yeboah, Debeljuh, respectiv pe Dan Petrescu. Ovidiu Hoban a avut o prestație foarte bună pasând decisiv la ambele goluri

În vederea returului de săptămâna viitoare împotriva lui Șahtior Soligorsk, Dan Petrescu a aliniat un prim 11 experimental odihnind o mare parte dintre titulari. Cu o linie de mijloc alcătuită în totalitate din închizători, creativitatea în ofensivă a lipsit în primele minute ale partidei. Claudiu Petrila a destabilizat defensiva adversă prima oară în minutul 17 punându-l la pământ pe Daniel Celea. Pasa atacantului clujean nu a ajuns la vreun coechipier în careul de 6 metri, Cătălin Căbuz fiind atent. La doar două minute distanță, Jefte Betancor l-a întins pe Căbuz cu o lovitură de cap plasată, portarul Chindiei reușind o paradă frumoasă. Minutul 27 a adus deschiderea scorului. La primul corner obținut, Ovidiu Hoban a recentrat pentru Karlo Muhar care și-a trecut în cont primul gol pentru CFR cu o lovitură de cap din apropierea porții. Tânărul Emmanuel Yeboah a marcat și el pentru prima oară în tricoul CFR-ului în prelungirile reprizei printr-un procedeu văzut rar în fotbalul românesc. Ghanezul promovat de la echipa a doua a finalizat o centrare a lui Hoban cu o foarfecă splendidă.

Chindia a avut câteva acțiuni ofensive în startul reprizei secunde, însă elevii lui Adrian Mihalcea nu au fost inspirați la finalizare. Minutul 65 a adus prima eliminare, cea a lui Yeboah care l-a faultat pe Adrian Ioniță după ce a alunecat. Arbitrul partidei a considerat că atacantul trebuie eliminat direct, decizie care l-a nemulțumit pe Dan Petrescu, cel care avea să fie eliminat la rândul său din cauza protestelor. Cea de-a treia eliminare a venit în minutul 79, în urma consultării reluărilor. Iulian Călin a schimbat decizia inițială și a considerat că Gabriel Debeljuh, abia intrat pe teren l-a lovit cu cotul pe Celea. Cu doi oameni în minus pe teren CFR a reușit să reziste fără gol primit până la final. Doar Ionuț Șerban cu un voleu de la distanță a fost aproape de gol, lovind bara.

Astfel CFR Cluj își îndeplinește misiunea de a veni la acasă cu toate cele trei puncte, care se adaugă la cele 6 adunate până acum. Cu trei victorii în patru meciuri, clujenii se află pe prima poziție a clasamentului intermediar la egalitate cu Rapid. Etapa următoare, fără Dan Petrescu pe bancă, feroviarii o primesc în Gruia pe FC Botoșani.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *