Totul sau nimic pentru play-off! CFR Cluj își joacă soarta europeană pe teren propriu contra campioanei Belarusului

CFR Cluj va disputa joi, 11 august, returul manșei a treia de calificare în Conference League. După un 0-0 sec în turul disputat în Turcia, elevii lui Dan Petrescu vor avea nevoie de o simplă victorie pe teren propriu, pentru a se califica în play-off. Marele atuu al adversarilor este faptul că nu au jucat în weekend și sunt mai odihniți decât clujenii.

CFR-ul o așteaptă pe Șahtior în Gruia cu un moral bun, în urma celor două victorii consecutive în Superliga României. Ambele victorii au fost obținute în meciuri cu peripeții. Împotriva Mioveniului la scorul de 3-2, nocturna stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” a cedat, nefuncționând la capacitate maximă, iar clujenii riscau să piardă la masa verde.

Situația s-a remediat în jumătate de oră, iar gazdele au zburdat spre o victorie convingătoare cu 4-2. Cu doar trei zile în urmă, folosind un prim „11” experimental, feroviarii conduceau la pauză cu 2-0 în fața Chindiei, dar două cartonașe roșii cel puțin discutabile, acordate de arbitrul Iulian Călin, au pus în pericol victoria liniștită a campioanei. Nu a fost cazul, Dan Petrescu introducând toate opțiunile defensive de pe bancă, iar elevii lui Adrian Mihalcea abia s-au apropiat de poarta lui Bălgrădean timp de 20 de minute.

Dacă CFR ar putea să replice voința și mentalitatea din acele 20 de minute de la Ploiești în care au ținut „cu dinții” de acel 2-0, îmbinată cu eficacitatea din prima repriză împotriva Mioveniului, victoria ar trebui să fie o formalitate mâine seara în fața liderului din Belarus.

Niciuna dintre echipe nu a făcut un meci strălucit săptămâna trecută, în mare parte fiindcă ambele au jucat în deplasare, dar clujenii vor avea avantajul suporterilor și al propriului teren pentru a reuși calificarea mult dorită.

Partida din Gruia va începe la ora 20:00.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *