Misiune îndeplinită! CFR Cluj se califică fără mari emoții în play-off-ul Conference League

CFR Cluj a obținut ce și-a dorit de la returul cu campioana Belarusului, Șahtior Soligorsk, o victorie în 90 de minute și cu scorul preferat, 1-0, și a prins biletele pentru play-off-ul Conference League, unde va da peste Maribor.

Într-un meci controlat de la un cap la celălalt de clujeni, adversarii au reușit să-și creeze sporadic ocazii de poartă la care noua achiziție a feroviarilor, Simone Scuffet a fost de netrecut. Jefte Betancor a adus victoria care putea să capete proporții mai mari, având în vedere pofta de joc cu care au evoluat elevii lui Dan Petrescu.

Tehnicianul român a început încrezător cu o formație super-ofensivă . Această inițiativă a dat roade, clujenii controlând în totalitate primele 15 minute ale partidei în care doar ultima pasă a lipsit în căutarea primului gol. Cu toate acestea, primul șut spre poarta lui Maksim Plotnikov a venit abia în minutul 28.

După mai multe incursiuni și un-doi-uri eșuate, Claudiu Petrila a găsit un culoar de șut, însă pe lângă poartă. Același Petrila a amenințat poarta bielorușilor cu o execuție din lovitură liberă de la marginea careului, cu același deznodământ, însă. Golul care plutea în aer a venit până la urmă la o fază din minutul 37 creată de Petrila care l-a deschis între cei doi fundași adverși pe Debeljuh iar golgheterul campioanei a protejat mingea până aproape de portarul Plotnikov, oferindu-i mingea pe tavă lui Jefte Betancor, care a îndeplinit o simplă formalitate. Pe finalul reprizei, oaspeții au avut o minusculă șansă de gol prin Nikita Korzun cu o lovitură de cap mult peste transversală.

Șahtior a intrat montată după pauză și l-au pus la treabă pe Scuffet încă din startul reprizei prin Krymi la rădăcina barei. În minutul 53, Nikola Antic a pătruns până în careu pe un „bulevard” lăsat de Manea, dar șutul fundașului stânga a trecut mult pe lângă. În minutul 59, Debeljuh a ieșit accidentat fiind o mare pierdere pentru Dan Petrescu.

Minutul 63 a adus o ocazie mare pentru clujeni după obișnuita minge lungă a lui Manea din margine, prelungirea lui Yeboah a ajuns la Betancor, care după o preluare pe piept a șutat puțin peste dintr-un voleu. În minutul 72, Petrila și-a făcut mingea perfect pentru șut în careu dar finalizarea acestuia a fost reținută de Plotnikov. Zaim Divanovic a pus în pericol poarta lui Scuffet în minutul 80 cu un șut din interiorul careului dar portarul italian și-a continuat seara bună cu o paradă dificilă. Deac a mai încercat o dată poarta adversă cu un voleu de la 20 de metri, pe lângă poartă. După aceea același decar clujean a ratat cu o semi-foarfecă din 7-8 metri.

Astfel, CFR Cluj va întâlni în play-off-ul Conference League pe campioana Sloveniei, NK Maribor, în ce se anunță a fi un duel de foc pentru grupele competiției.

Echipele de start:

CFR Cluj: S. Scuffet – C. Manea, A. Burcă, Y. Matias, M. Camora – N. Boateng, L. Cvek – C.Deac, J. Betancor (Păun), C. Petrila (Roger) – G. Debeljuh

Antrenor: Dan Petrescu

Șahtior Soligorsk: Plotnikov – Antic, Satara (Zabelin 24), Filipenko, Simunovic – Korzun, Krymi, Divanovic – Ahmedi, Placca, Da Silva (Chamarvin)

Antrenor: Sergey Tashuev

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.