„U” Cluj își betonează apărarea. Un mijlocaș defensiv de la FCSB a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a continuat campania de achiziții din această vară și a bifat un nou transfer important. Este vorba de Gabriel Simion, un mijlocaș defensiv în vârstă de 24 de ani, care a strâns peste 100 de meciuri la nivelul primei ligi.

Originar din Călărași, Gabriel Simion a început fotbalul la echipa locală Dunărea Călărași, însă a trecut în tabăra celor de la FCSB încă din perioada junioratului. Debutul său la nivel de seniori a avut loc pe 8 septembrie 2016, într-un meci al roș-albaștrilor cu FC Botoșani din Cupa Ligii.

În prima parte a sezonului 2017/2018 a jucat sub formă de împrumut în liga secundă la Academica Clinceni, unde a și marcat primul gol la seniori într-o victorie cu Dacia Unirea Brăila. În jumătate de an a strâns 18 meciuri la Clinceni, după care a făcut pasul spre Liga 1 cu un împrumut la Daco-Getica București, jucând în 10 partide.

A urmat un nou sezon de Liga 1 la Dunărea Călărași, echipa la care a făcut primii pași în fotbal. A fost om de bază pentru formația de la malul Dunării, cu 29 de meciuri, dintre care 18 ca integralist.

În sezonul 2019/2020, Gabriel Simion a îmbrăcat tricoul Astrei Giurgiu, fiind cedat sub formă de împrumut de către FCSB, însă și aici a avut evoluții foarte solide, ajungând în play-off alături de giurgiuveni. A strâns în total 29 de meciuri, 19 ca integralist.

Începutul sezonului 2020/2021 a consemnat revenirea la FCSB, mijlocașul defensiv jucând în 22 de partide pentru bucureșteni alături de care a încheiat sezonul pe poziția a doua.

În ultimul an, Gabriel Simion a evoluat pentru formația Aris Limassol din Cipru. A fost un jucător important pentru ciprioți, cu 25 de partide jucate și o contribuție decisivă la un gol.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *