Fără Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj vrea să rămână în fruntea Superligii și după meciul cu FC Botoșani

CFR Cluj primește vizita moldovenilor de la FC Botoșani în etapa a 5-a din Superliga. Fără Dan Petrescu pe bancă ca urmare a eliminării din meciul anterior, feroviarii trebuie să continue forma bună pentru a se menține pe primul loc al clasamentului pe care deocamdată îl împarte cu Rapid.

CFR Cluj o primește pe FC Botoșani cu un moral excelent în urma celor trei victorii din ultimele patru partide care au culminat cu victoria în fața lui Șahtior Soligorsk ,care a adus calificarea în play-off-ul Conference League. În ciuda acestei victorii, Dan Petrescu a avut doar motive de supărare după meci, aflând că golgheterul echipei Gabriel Debeljuh s-a accidentat foarte serios. La o primă evaluare croatul avea să stea pe tușă jumătate de an, dar după analize amănunțite acest termen a fost înjumătățit. Antrenorul clujenilor a spus la conferința de presă dinaintea partidei că s-ar putea baza din nou pe Debeljuh doar pe final de an. Astfel feroviarii vor trebui să se descurce fără „vârful de lance” în meciul de mâine. Cephas Malele este pregătit să își facă debutul și să încerce să îl facă uitat pe Debeljuh.

Botoșani este una dintre cele două echipe din campionat care au rămas neînvinse după cele patru etape jucate. Aflată pe locul 5, cu 8 puncte, formația antrenată din acest sezon de Mihai Teja rămâne o candidată serioasă la play-off chiar dacă sezonul trecut moldovenii au ratat poziționarea în primele 6. FC Botoșani vine la Cluj după două „egaluri”, scor 1-1 împotriva lui Hermanstadt respectiv Farul.

Ultimul meci dintre cele două formații care s-a disputat în Gruia s-a terminat la egalitate, 1-1 într-o perioadă nefastă pentru CFR care nu reușea să câștige la început de 2022. Într-o partidă plină de ratări, CIprian Deac deschisese scorul din penalty în finalul primei reprize. Clujenii nu au reușit să majoreze avantajul iar pe final de partidă, Joyskim Dawa, actual fundaș al FCSB-ului a egalat pentru Botoșani care pleca neînvinsă din Gruia pentru prima oară din 2018.

CFR Cluj – FC Botoșani se joacă mâine, 14 august de la ora 18:30.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.