Procesul în care Paszkany și Iuliu Mureșan sunt acuzați că au delapidat clubul CFR Cluj se află pe rolul instanțelor de judecată

Prima înfățișare a procesului în care Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan sunt acuzați că au delapidat clubul CFR Cluj a avut loc în data de 11 august. Cei doi au fost trimiși în judecată sub acuzația de constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit unui comunicat remis de către DIICOT, la  data de 07.06.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor Paszkany Arpad-Zoltan, la acea dată acţionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, şi Mureșan Iuliu-Paul, fostul preşedinte al Clubului CFR 1907 Cluj, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată, potrivit digisport.ro.

La momentul respectiv anchetatorii au avut suspiciuni de delapidare a patrimoniului clubului sportiv, legat de sumele câştigate de CFR Cluj ca urmare a calificării directe în grupele Champions League și au început urmărirea penală in rem.

Mai exact, în perioada 2008-2013, persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, şi-ar fi însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *