CFR Cluj, fără victorie în deplasările europene! Remiză albă la Maribor, iar calificarea se decide în Gruia

CFR Cluj nu a izbutit o victorie în deplasare nici în ultimul tur de calificare, înregistrând un „egal alb” pe terenul campioanei Sloveniei, Maribor. Chiar dacă elevii lui Dan Petrescu au pus presiune în mare parte a partidei, ocaziile mari au aparținut slovenilor.

Clujenii au început cu un pressing agresiv partida, iar acesta a dat roade pentru prima oară la o recuperare a lui Lovro Cvek în preajma careului, croatul pasând în careu pentru Jefte Betancor. Spaniolul adus de la Farul și-a început astfel seara neinspirată cu un șut mult pe lângă poartă dintr-o poziție mai mult decât favorabilă.

Maribor a amenințat prima oară poarta lui Scuffet în minutul 30 prin tânărul de 17 ani, Tine Cuk, care a încercat să marcheze direct din corner. La doar două minute a urmat cea mai mare ocazie a reprizei semnată de atacantul Marko Bozic. Acesta a primit o pasă perfectă de la Roko Baturina în interiorul careului, dar șutul periculos al optarului a fost scos de Scuffet.

Nici în a doua repriză, CFR-ul nu a fost mai inspirată. Feroviarii nu au reușit nici acel pressing care le-a pus probleme gazdelor în prima parte. Astfel prima ocazie a reprizei a venit abia în minutul 70 din gheata lui Emmanuel Yeboah, care a șutat fără putere din afara careului. Simone Scuffet a salvat-o pe CFR în minutul 83 la încă o ocazie mare a slovenilor, tot a lui Bozic, care de data aceasta a șutat din afara careului, foarte periculos. Italianul dintre buturile clujene a fost din noul la post și a reușit o paradă excelentă menținând acest scor de 0-0 care nu are cum să îl nemulțumească pe Dan Petrescu.

CFR Cluj a obținut până la urmă ce a vrut de la această deplasare, un rezultat pozitiv, fără gol primit, care să facă meciul din Gruia decisiv.

Așadar se repetă scenariul din turul 3 preliminar, cu Soligorsk, în care cele două echipe mergeau la returul de la Cluj tot după un 0-0 în tur, iar campioana României impunându-se cu scorul preferat de 1-0/

Până la returul de joia viitoare, CFR Cluj are o deplasare cât se poate de complicată la Mediaș unde va înfrunta ocupanta locului secund din Superliga, FC Hermanstadt.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.