„U” Cluj nu a găsit drumul spre victorie nici cu Sepsi. „Studenții” lui Lincar au ajuns la a patra înfrângere consecutivă în Superligă!

Universitatea Cluj a fost învinsă luni, 22 august, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, într-o partidă care a contat pentru etapa a 6-a, de o formație Sepsi OSK care a gestionat mult mai bine meciul și rămâne fără victorie în Superliga.

Revenită pe Cluj Arena după mutarea forțată de împrejurări la Mediaș, Universitatea lui Lincar a început în forță confruntarea cu formația pregătită de Cristiano Bergodi și s-au instalat în jumătatea adversă, însă fără a-și crea ocazii notabile.

Jonathan Rodriguez a trimis o minge din corner, de pe partea stângă, dar balonul nu ajunge la nici un coechipier și iese în afara terenului (7), iar după această fază Universitatea a pus stăpânire pe joc și să își creeze mai multe faze de poartă. Ioan Filip a încercat să înscrie de la marginea careului, dar șutul său a fost mult pe lângă (10). Pârvulescu a a trimis din corner o minge plouată în careu, de pe partea dreaptă, dar balonul nu a ajuns la nimeni și a ieșit (13).

După o perioadă bună de joc a Universității, meciul a fost întrerupt de către arbitrul Sebastian Colțescu în minutul 25 din cauza scandărilorși xenofobe ale galeriei Universității Cluj împotriva Ungariei. Aceștia au scandat „afară, afară cu ungurii din țară” și au afișat bannere împotriva Ținutului Secuiesc. Cele două echipe au părăsit terenul, urmând să revină după zece minute. Dacă scandările vor continua, arbitrul va opri meciul și alb-negrii vor pierde meciul la masa verde.

După zece minute de pauză forțată, cele două formații au revenit de la vestiare și au reluat meciul, dar crainicul stadionului a făcut din nou un apel la fani să renunțe la scandările xenofobe. Ioan Filip a trecut pe lângă golul de 1-0 cu o reluare de cap care a trecut puțin pe lângă poartă în urma unei lovituri de colț (34). Alex Chipciu a reluat și el cu capul peste poartă din șase metri (38). Ocazie importantă pentru Sepsi la o acțiune a ex-CFR-ului Mario Rondon, care a tras pe poartă din careu, dar Gorcea a reușit să rețină fără probleme (40).

„U” Cluj a trecut din nou pe lângă gol în prelungirile primei reprize, Adrian Bălan a trimis la colțul lung, dar mingea s-a scurs agonizant pe lângă poartă și primele 45 de minute s-au încheiat.

În debutul reprizei secunde, Ovidiu Bic a reluat spre poartă cu capul dar portarul Niczuly a scos cu un reflex mare de sub transversală (48).

Sepsi a deschis scorul în minutul 53 prin ex-feroviarul Mario Rondon, care a rămas singur în fața porții și l-a învins pe Gorcea fără probleme. Sepsi a echilibrat jocul după deschiderea scorului a reușit să îi țină pe alb-negri departe de poarta lui Niczuly, în timp ce elevii pregătiți de Erik Lincar au căzut fizic și nu au mai reușit să își creeze nicio situație notabilă.

A urmat o luptă surdă la mijlocul terenului, în care nici oaspeții nu au mai reușit să se apropie periculos de poarta lui Gorcea și au preferat să se apere organizat , protejând avantajul minim de pe tabelă, însă nci alb-negrii nu s-au mai remarcat cu nimic în fața porții adverse și nu au mai găsit culoare spre poarta lui Niczuly.

În prelungirile partidei, „U” a avut o ocazie uriașă de 1-1, dar Adrian Bălan nu a prins cadrul porții și a șutat lamentabil peste transversală.

Sepsi a rămas în zece oameni în prelungirile partidei, după eliminarea lui Păun pentru al doilea cartonaș galben, însă acest lucru nu a mai schimbat soarta partidei.

Meciul s-a încheiat, iar Universitatea Cluj rămâne penultima în clasamentul Superligii, cu doar două puncte, în timp ce Sepsi Sf. Gheorghe urcă pe locul 3, cu 10 puncte.

Pentru alb-negri urmează două meciuri în deplasare, vineri, 26 august, de la ora 18:45, cu FC Voluntari, iar marți, 30 august, de la ora 20:00, cu Rapid București.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, D. Ispas (), P. Pîrvulescu (Briceag, min 63) – Filip (Haită, min 78), Pires, Bic (Remacle, min 63) – Ely Fernandes (Boiciuc, min 46), Bălan, Chipciu (Chipciu, min 78)

Rezerve: Păun, Baravykas, Pitian, Briceag, Remacle, Haită, Purece, Hlistei, Boiciuc

Antrenor: Erik Lincar

Sepsi OSK: Niczuly – Radoslav, Ninaj, Mitrea, R. Ispas (Dumitrescu, min 46) – Jonathan Rodriguez, Păun, Aganovic (Achahbar, min 76) – Bărbuț (Ashkovski, min 68), Rondon (Tudorie, min. 68), I. Gheorghe

Rezerve: Began, Dumitrescu, Ciubotariu, Ashkovski, Da Silva Junior, Golofca, Achahbar, Damascan, Tudorie

Antrenor: Cristiano Bergodi

Cartonașe galbene: Pîrvulescu (42), Romeo (51) // Păun (27), Mitrea (44)

Cartonașe roșii: Păun (90+1)

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *