CFR Cluj în fața meciului sezonului! O victorie îi duce pe ardeleni în grupele Conference League!

CFR Cluj se pregătește pentru cel mai important meci al începutului de sezon, cel care va influența tot restul stagiunii, dar și balanța financiară a clubului. Elevii lui Dan Petrescu trebuie să o învingă pe NK Maribor pe teren propriu pentru a accede în grupele UEFA Europa Conference League, după ce au trecut de alte două tururi preliminare în această competiție.

Spre deosebire de sezonul trecut, în care CFR a ajuns în grupele celei de a treia competiții europene în urma eliminărilor succesive din turul 3 Champions League, respectiv play-off-ul Europa League, în actuala stagiune clujenii au avut de muncit pentru a ajunge în această postură. În urma eliminării neașteptate din primul tur UCL, feroviarii au fost puși în situația de a trece 3 tururi preliminare pentru a egala performanța din sezonul trecut. Aflată pe ruta campioanelor și fiind cap de serie în primele tururi, clujenii au trecut de primele două adversare: Inter Club d’Escaldes și Șahtior Soligorsk. Play-off-ul a adus un adversar mai bine cotat, NK Maribor cu care CFR-ul a egalat la zero în turul din deplasare.

Un meci în care s-a văzut că elevii lui Petrescu sunt mai mult decât mulțumiți cu un 0-0, deplasarea din Slovenia putea să se termine mult mai rău pentru ardeleni dacă Simone Scuffet nu intervenea decisiv la cele două mari ocazii ale adversarilor, și am putea spune, a întregului meci. Chiar dacă CFR-ul a dominat prima repriză, absența atacantului principal, Debeljuh, i-a derutat pe colegi care au avut ca vârf de atac un Jefte Betancor care a jucat acest rol pentru prima dată în tricoul CFR-ului, prin urmare prestația lui a fost una de uitat, fiind schimba la pauză.

Repriza a doua a fost o ședință de conservare a energiei în vederea obținerii unu rezultat de egalitate care să crească șansele de calificare ale frânarilor, la returul din Gruia. După o săptămână întreagă de pauză, prilejuită de decizia Ligii Profesioniste de a amâna meciurile echipelor angrenate în acest play-off, jocul de la Cluj va avea o cu totul altă față. Marea dorință a lui Petrescu de a avea un meci amânat între două dueluri europene s-a îndeplinit, iar mâine ar trebui să vedem CFR-ul la turație maximă în fața unui stadion plin.

CFR Cluj – NK Maribor se joacă mâine, 25 august de la ora 20:00

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *