Eșec drastic fără Petrescu pe bancă. CFR Cluj, „executată” pe teren propriu de liderul-surpriză Farul!

CFR Cluj a fost învinsă pentru a treia oară în acest sezon competițional, fiind la a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu în Superligă, în cadrul etapei a 7-a împotriva Farului Constanța. Echipa lui Gheorghe Hagi a revenit în joc după ce a primit gol foarte repede și s-a impus cu scorul de 3-1. O greșeală de marcaj la golul egalizator și în repriza secundă o „dublă” de senzație a noului venit în tabăra constănțenilor, Louis Munteanu, au consfințit înfrângerea dureroasă a feroviarilor în fața propriilor suporteri.

Tehnicianul Dan Petrescu, suspendat pentru această partidă, s-a ținut de promisiune și a trimis în teren o echipă plină de rezerve în afara portarului Simone Scuffet. Chiar și fără titularii de drept, clujenii au presat din primele minute, iar la primul corner, aceștia au reușit să marcheze prin Cephas Malele, care și-a deschis contul de goluri pentru echipa feroviară. Golul a fost anulat, însă, pentru că mingea a ajuns la atacant din brațul unui fundaș advers, astfel după analiza VAR, arbitrul Radu Petrescu a acordat lovitură de la 11 metri, Malele fiind în poziție evidentă de offside inițial. Elvețianul a transformat fără probleme și a restabilit scorul de 1-0.

Minutul 20 a adus o ocazie mare în contul lui Ovidiu Hoban, care a reluat cu capul o centrare precisă a lui Malele. Lovitura de cap a veteranului CFR-ului a fost pe direcția portarului Mihai Aioani, acesta a reținut cu siguranță. Presiunea feroviară la poarta Farului a continuat, iar căpitanul de azi al vișiniilor, Adrian Păun a fost aproape de a marca în minutul 28 în urma unei combinații cu Karlo Brucic. Șutul șeptarului a fost parat de Aioani.

Elevii lui Hagi s-au trezit în minutul 34, când în urma pasei lungi trimise de Dragoș Nedelcu a ajuns la Alexi Pitu, iar acesta a înscris cu o execuție sigură. Golul a fost anulat inițial, dar în urma analizei VAR, poziția de offside a fost anulată și golul validat. Același Pitu a fost aproape să își ducă echipa în avantaj, însă șutul său din minutul 41 a fost scos de Scuffet. Repriza s-a încheiat cu un șut al lui Păun, din lovitură liberă, reținut ușor de Aioani.

CFR a început repriza a doua în aceeași manieră amenințând poarta constănțeană de mai multe ori prin Păun, Camora sau tânărul Rareș Bălan. Chiar dacă clujenii au dominat, golul de 2-1 a venit în favoarea oaspeților din gheata noului intrat Louis Munteanu. Recent adus de la Fiorentina, atacantul de 20 de ani a reușit o bijuterie din voleu după o preluare de efect. Golul care a întregit seara neagră a clujenilor a venit în minutul 87. Munteanu a reușit „dubla” cu un șut plasat din interiorul careului și a stabilit scorul final la 1-3.

Cu această victorie entuziasmantă, Farul a revenit pe prima poziție a clasamentului din Superligă, iar CFR-ul, cu un meci în minus, se zbate pe locul 9 al clasamentului. Etapa următoare, clujenii o vor întâlni pe FC Voluntari tot în Gruia, miercuri, 31 august, pe teren propriu, de la ora 19:15.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *