„U” Cluj caută în această seară prima victorie din Superligă în „infernul” din Giulești, într-un duel de tradiție cu Rapid!

Universitatea Cluj va înfrunta în această seară, 30 august, de la ora 22:00 în infernul din Giulești, gruparea Rapid București, care a rennăscut sub comanda lui Adrian Mutu.

Alb-negrii vin după primul joc cu noul tehnician, Eugen Neagoe, pe bancă, încheiat la egalitate, scor 0-0, cu FC Voluntari, în timp ce giuleștenii au un start de campionat surprinzător de bun, cu cinci victorii consecutive și două înfrângeri, rezultate care i-au dus pe locul 2 în Superligă.

Rapidul a câștigat cu 1-0 ultimul duel pe teren propriu împotriva lui UTA Arad, prin golul reușit de JUnior Morais.

Antrenorul Eugen Neagoe a prefațat jocul din această seară cu Rapid București și speră că jocul din această seară să fie în favoarea Universității, în ciuda atmosferei din Giulești.

Tehnicianul e conștient că Rapid va pleca cu prima șansă la victorie în duelul din această seară, dar Universitatea nu va veni în Giulești să se predea, ci va lupta și să atace

„Atmosfera știm cu toții cum va fi. Rapid, la fel ca noi, are suporteri foarte mulți. Sunt convins că și noi vom avea mulți susținători mâine seară. Aș vrea ca jocul să fie în favoarea noastră, să conducem, să câștigăm acest joc, dar nu va fi deloc ușor, pentru că întâlnim echipa de pe primul loc. Va fi destul de dificil. Nicio echipă nu a câștigat în acest început de campionat în Giulești. Mi-aș dori să fim noi prima echipă care câștigă acolo.

Mâine seară Rapid va pleca cu siguranță cu prima șansă dacă ne uităm pe clasament, dar nu știu dacă vor sta lucrurile așa în teren. Cred că va fi un echilibru, pentru că și noi avem în componența lotului jucători cu experiență și atunci cred că cei care vor fi mai inspirați vor avea câștig de cauză.

Din experiența mea de jucător și de antrenor, când am jucat pe stadioane cu suporteri foarte mulți, jucătorii fac un efort în plus, trec și peste oboseală și evoluția lor este foarte bună.

Vreau să avem o construcție foarte bună, elaborată, să pasăm și să ne creăm ocazii de poartă, așa cum am făcut și la Voluntari, dar din păcate nu am reușit să marcăm. Mâine seară mi-aș dori și sper să reușim să marcăm nu unul, chiar mai multe goluri. Doar așa putem câștiga jocul.

Nu vom juca doar faza de apărare. Vom încerca să atacăm și atunci când vom avea mingea vom merge peste cei de la Rapid.”, a declarat Eugen Neagoe.

Ultimele rezultate directe

Bilanțul ultimelor cinci rezultate directe este unul echilibrat, iar ultimul joc dintre cele două formații s-a disputat pe 19 noiembrie 2020, când giuleștenii s-au impus cu 1-0, iar în 10 noiembrie 2019 confruntarea din Regie s-a încheiat 1-1

Universitatea s-a impus cu 1-0 pe 4 aprilie 2015 în fața Rapidului, pe Cluj Arena, în Liga 1, prin golul reușit de Castillion.

De asemenea, în turul sezonului 2014/2015, alb-negrii au cedat în Giulești cu 1-2, iar cea mai clară victorie a Universității cu Rapid a fost în 20 mai 2013, când „U” s-a impus cu 4-1 grație „dublei” lui Janos Szekely și golurilor marcate de Bogdan Apostu și Apostol Muzac.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.