CFR Cluj a transferat din Ligue 1! Dan Petrescu a primit fundașul mult dorit!

CFR Cluj a anunțat astăzi oficializarea transferului fundașului central Jean-Claude Billong de la Clermont Foot pentru suma de 150.000 de euro. Cert este că gruparea clujeană a adus un fundaș peste media Ligii 1. Internaționalul camerunez a jucat 15 partide sezonul trecut în campionatul Franței și este gata să se lupte pentru postul de titular în Gruia.

Plimbat la început de carieră prin SUA, Portugalia sau Slovenia, fundașul de 28 de ani născut în Franța și-a găsit ritmul în Italia, acolo unde a evoluat două sezoane și jumătate la echipe precum Benevento, care în 2018 a plătit 2.q milioane de euro pentru transferul să de la NK Maribor, Foggia sau Salernitana. După un împrumut la Hatayspor în Turcia, acesta a fost transferat de Clermont Foot, care tocmai promovase în primul eșalon francez în sezonul trecut.

În aprilie, Billong a avut misiunea infernală de a înfrunta tripleta magică a PSG-ului. Messi Neymar și Mbappe i-au făcut viața grea acestuia, echipa lui pierzând cu scorul de 1-6. Totuși evoluțiile sale din Hexagon iau urcat valoarea de piață la cea mai mare cotă din carieră, 1 milion de euro. Intrat în ultimul an de contract, Clermont a acceptat oferta grupării clujene iar astfel CFR CLuj a făcut o afacere care se poate dovedi foarte inspirată.

Credit foto:  © Maxppp – Sébastien Muylaert

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *