Criza continuă la „U” Cluj. O nouă remiză pentru „șepcile roșii” în Superliga

Izgonită la Mediaș în urma deciziei controversate Comisiei de Disciplină pentru mesajele xenofobe de la meciul cu Sepsi, iar arena din Cluj a fost suspendată, Universitatea a încheiat la egalitate meciul din etapa a 9-a cu FC U Craiova 1948, scor 1-1, iar alb-negrii nu găsesc drumul spre prima victorie din Superligă. Astfel, este al patrulea rezultat de egalitate din acest sezon, clujenii rămânând în criză de puncte, la capătul unui meci în care le-au pus probleme serioase oltenilor lui Croitoru, care nu au reușit să ajungă la poarta alb-negrilor, însă norocul nu este deloc de partea „șepcilor”.

Gazdele au început în forță confruntarea de la Mediaș și s-au aruncat în ofensivă, iar „U” a avut prima ocazie în minutul 8, când portarul Popa a scos de pe linia porții un șut periculos expediat de Filip, o fază controversată la care alb-negrii susțin că a fost gol, dar VAR-ul a fost de altă părere.

Câteva minute mai târziu, golgheterul Adrian Bălan a șutat periculos în minutul 12, mingea trecând razant pe lângă poartă.

În minutul 28 al partidei, Universitatea Cluj a deschis scorul în urma unui contraatac-fulger, finalizat de Ioan Filip cu un șut care s-a scurs printre picioarele lui Popa, deviat de fundașul Negru. După gol, Ely Fernandes ar fi putut face 2-0, dar reluarea sa a lovit bara transversală.

„Studenții” pregătiți de Eugen Neagoe au evoluat curajos în prima parte a meciului cu trupa lui Croitoru, având zece ocazii față de cele patru ocazii ale craiovenilor. „U” a avut patru suturi pe poartă, in timp ce Craiova a avut doar unul in primele 45 de minute.

Oltenii au restabilit egalitatea în prelungirile primei reprize printr-o execuție de mare efect a lui Gabi Iancu dintr-o lovitură liberă trimisă la vinclu, iar cele două formații au intrat la cabine cu 1-1 (45+2).

„Șepcile roșii” au început bine partea a doua și au forțat deschiderea scorului, însă defensiva oltenilor a fost la post și s-a aparat organizat.

Jocul în a doua parte a fost strâns și echilibrat, fără ocazii notabile de ambele părți. Cele două formații s-au tatonat reciproc până la final, meciul fiind sărac în situații de gol.

În minutul 49, Craiova lui Croitoru a avut o cascadă de ocazii la poarta lui Gorcea, prin Bahassa, care a încercat un șut la colțul lung din pasa lui iancu, dar Gorcea a respins. Mingea a ajuns la Duarte, dar Chipciu a avut o intervenție salvatoare. Faza nu s-a încheiat , iar belgianul Marquet a venit din viteză și a șutat în picioarele aceluiași Gorcea.

Ambele echipe au forțat golul victoriei în repriza secundă, iar Universitatea a fost mult mai prezentă în jumătatea oaspeților, dar au suferit la capitolul finalizare.

Confruntarea s-a încheiat 1-1, iar „U” Cluj a acumulat 4 puncte în clasament, iar etapa viitoare alb-negrii vor juca în deplasare la Mioveni, luni, 12 septembrie, de la ora 18:00.

Echipele de start:

„U” Cluj: Gorcea – Briceag, Ispas, Fl. Ilie, Chipciu – Filip, Pires, Bic – Ely Fernandes, Ad. Bălan, Haită

Rezerve: Păun, Romeo, P. Pârvulescu, G. Simion, Remacle, Purece, Hofman, Tescan, Boiciuc

Antrenor: Eugen Neagoe

FC „U” Craiova 1948: Popa – Negru, Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Chițu, Marquet, Bahassa – Iancu

Rezerve: Gurău, Paratti, Grigore, Albu, Baeten, Van Durmen, Croitoru, Ganea, Bălan

Antrenor: Marius Croitoru

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *