Salvați clasamentul! Unirea Dej, noul lider în Liga a 2-a după victoria dramatică cu Unirea Constanța! VIDEO

Divizionara secundă Unirea Dej a obținut o victorie importantă împotriva formației Unirea Constanța, sâmbătă, 3 septembrie, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), și a devenit lider în clasamentul Ligii a 2-a după cinci etape disputate.

Formația pregătită de Dragoș Militaru a început determinat partida cu Unirea Constanța și s-a aruncat în atac, iar în minutul 20, Roș a trecut pe lângî deschiderea scorului cu un lob de efect din partea stângă, dar portarul Udrea a scos de sub transversală. Alex Pop a avut și el golul în vârful bocancului, cu o reluare din întoarcere de la 3 metri, dar portarul a blocat (21). Un minut mai târziu, constănțenii au avut și ei o situație notabilă de gol, la reluarea lui Ardelean puțin pe lângă poartă. Dejeanul Adrian Pop și-a trecut și el în cont o ocazie, la un șut deviat, reținut de Udrea (30), iar Cocian a executat spectaculos de la marginea careului dintr-o semi-foarfecă, dar portarul Constanței a prins balonul (34).

Prima parte s-a încheiat nedecis, 0-0, iar în repriza secundă, Alex Pop ar fi putut deschide din nou scorul, dar nu a ajuns la o minge centrată de pe dreapta de Maftei în careu (52).

În minutul 64, o eroare în apărarea Dejului ar fi putut aduce golul pentru Constanța, dar Răilean a salvat din fața lui Enache, care a profitat de o greșeală a lui Kereki. Intrat în minutul 58 în locul lui Alex Militaru, Gabriel Fulga a obținut un penalty după ce a driblat doi adversari în careu și a fost faultat, iar arbitrul a acordat penalty direct. Alex Pop a „arestat” mingea și a executat, dar pe lângă poartă și scorul rămâne 0-0.

Și pentru că ocaziile se răzbună întotdeauna, Unirea Constanța a deschis scorul prin Andrei Pandele, care l-a surprins pe Răilean puțin ieșit din poartă și a tras de la 25 metri, direct în vinclul porții (84).

Dejul nu a cedat și a luptat până la final, iar egalarea a venit în minutul 90, Florin Blaj a trimis spre poartă cu stângul , din colțul careului mic, printre picioarele unui adversar și a înscris golul de 1-1.

În ultimele secunde ale meciului, dejenii au reușit să fructifice o ocazie importantă și să aducă victoria mult așteptată care îi propulsează pe primul loc în eșalonul secund. În urma unei acțiuni pe stânga, mingea a fost respinsă greșit cu capul de un fundaș advers, iar un jucător al Dejului a trimis din doi metri și portarul a blocat. Atacantul Angelo Cocian a fost lăsat liber în centru, iar mingea a ajuns la el, care din patru metri înscrie golul victoriei, moment în care întreaga bancă de rezerve a explodat și a pătruns pe teren pentru a se bucura pentru acest succes care îi duce pe locul 1 în clasamentul ligii a doua, având 12 puncte din patru victorii și o înfrângere.

Etapa viitoare, Unirea Dej va evolua pe terenul formației din Șelimbăr, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00.

La final, dejenii lui Militaru au sărbătorit victoria alături de fanii din Brigada Someșeană

Echipele de start:

Unirea Dej: Railean – Burdeț, D. Pop (Cr. Chira, min 43), Dav. Maftei, Roș, Kereki (cpt.), Al. Militaru (Fulga, min 58), Ad. Pop (Bogdan V, min 78), Cocian, Al. Pop (Fl. Blaj, min 78), Greu (Frăsineanu, min 58)
Rezerve: Cl. Chindriș – Vomir, Chira, Vl. Bogdan, Călugăr, I. Frăsineanu, Fulga, Andr. Pop, Blaj
Antrenor: Dragoș Militaru

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Chirițoiu (Malama, min 60), Ardelean (Trif. R, min 89), Ciuciulete (Lăcătuș, min 46), Șuteu, Cană, Coza, R. Gab. Zamfir, Pandele, Al. Enache (Șerbănescu, min 89), Ad. Niță (Tudor R., min 60)
Rezerve: M. Popescu – Cireșoiu, Arnold, R. Trif, Șerbănescu, Lăcătuș, Rob. Tudor, L. Mitrică, Malama
Antrenor: Dacian Nastai

CLASAMENTUL Ligii a 2-a

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.