„U” Cluj se întărește în defensivă cu un internațional de tineret împrumutat de la CSU Craiova

Clubul ee fotbal FC Universitatea Cluj s-a întărit în apărare cu un fundaș dreapta venit sub formă de împrumut de la CSU Craiova.

Este vorbal de Ștefan Vlădoiu (23 de ani), născut în Vâlcea, care a început să practice fotbalul la nivel copii și juniori la clubul CS Universitatea Craiova.Debutul pentru prima echipă a oltenilor a venit la vârsta de 17 ani într-un meci de Liga 1 câștigat de „alb-albaștrii” împotriva Astrei Giurgiu.

Pentru a avea cât mai multe meciuri jucate și pentru a acumula experiență, Vlădoiu a fost împrumutat în sezonul 2017/2018 la Sportul Snagov, unde a bifat 28 de meciuri în acel sezon din Liga a II-a, marcând două goluri și reușind patru pase decisive.

A mai jucat încă jumătate de an la Snagov, îmbrăcând tricoul ilfovenilor în 22 de meciuri în turul campionatului 2018/2019 din divizia secundă.

A revenit în Liga 1 cu Dunărea Călărași

Pe 7 ianuarie 2019, oltenii l-au cedat sub formă de împrumut la Dunărea Călărași, echipă pentru care a strâns șase prezențe în prima ligă.

Din nou acasă la CS Universitatea Craiova

După două sezoane în care a jucat sub formă de împrumut, jucătorul a revenit pe „Ion Oblemenco” la începutul sezonului 2019/2020. În acel an a strâns 20 de meciuri pentru olteni, reușind să contribuie decisiv la trei reușite. A încheiat sezonul pe poziția a doua în clasamentul Ligii 1.

Evoluțiile bune i-au adus un loc și în echipa națională U21 a României. A jucat sub tricolor în două partide din preliminariile campionatului european, reușind un assist în partida câștigată de „tricolori” împotriva Maltei.

Ștefan Vlădoiu a devenit om de bază pentru olteni. A fost utilizat în 31 de partide în toate competițiile, acesta oferind două assist-uri. Acesta a fost cel mai prolific an din punct de vedere al trofeelor, fundașul reușind să câștige Cupa și Supercupa României alături de olteni.

A jucat la turneul final alături de naționala U21

În martie 2021, Ștefan Vlădoiu a reprezentat România la turneul final al Campionatului European U21 care a avut loc în Ungaria. După remiza cu Olanda (1-1) și victoria cu Ungaria (2-1), pentru „tricolori” a urmat meciul decisiv pentru calificare cu Germania, acea partidă fiind și primul joc la turneul final pentru Ștefan Vlădoiu.

Debutul în cupele europene

A urmat un nou sezon în care Vlădoiu s-a impus în echipa craiovenilor pe poziția de fundaș dreapta. În stagiunea 2021/2022, în care s-a clasat pe poziția a treia în campionat alături de CS Universitatea Craiova, jucătorul a strâns 30 de partide în toate competițiile, marcând un gol și contribuind decisiv la un gol. Acel an a consemnat și debutul în cupele europene, Ștefan Vlădoiu fiind integralist în partida cu KF Laci din preliminariile UEFA Europa Conference League

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.