„U” Cluj și-a adus un portar cu trei titluri de campion în Bulgaria. Plamen Iliev a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a bifat achiziția unui portar cu experiență la finalul perioadei de transferuri. Este vorba de Plamen Iliev, în vârstă de 30 de ani, care o înălțime de 1,82 metri și palmares de trei titluri de campion în Bulgaria și o cupă în țara vecină.

Primul contact pentru Iliev cu fotbalul a avut loc la clubul Balkan Botevgrad în localitatea sa natală, iar la 15 ani avea loc prima mutare din cariera sa, ajungând la academia clubului Vidima Rakovski.

În 2009, pe când avea doar 17 ani, Iliev a debutat la seniori pentru Vidima Rakovski, formație care era atunci în liga secundă din Bulgaria. A devenit rapid titular pe postul de portar și a fost remarcat imediat de Levski Sofia, transferul în prima ligă venind în decembrie 2010.

A evoluat pentru Levski Sofia

Iliev a reușit să se impună rapid și la noua echipă, în doar jumătate de sezon, când a adunat 14 prezențe în toate competițiile, 10 partide fiind fără gol primit. Evoluțiile sale au ajutat-o pe Levski să încheie sezonul pe poziția a doua și să ajungă în preliminariile Europa League.

A jucat timp de patru ani și jumătate la Levski Sofia, timp în care a strâns 123 de partide, dintre care 54 fără gol primit.

Când a ajuns în România

La începutul sezonului 2015/2016, Plamen Iliev se transfera în România la FC Botoșani. În primul an petrecut la formația din nordul Moldovei bifa 28 de partide. După încă jumătate de an, schimba echipa și semna cu Astra Giurgiu. Pentru giurgiuveni a jucat pe o perioadă de doi ani, în care a îmbrăcat tricoul echipei în 58 de meciuri, dintre care 20 în care a închis poarta.

Revenirea în Bulgaria la Ludogorets Razgrad

În ianuarie 2019, noul portar al lui „U” Cluj a revenit în Bulgaria la Ludogorets Razgrad. În returul sezonului 2018/2019, acesta era utilizat în 12 partide, șapte dintre acestea fără gol primit, având o contribuție importantă la cel de-al optulea titlu consecutiv câștigat de formația din Razgrad.

Alături de Ludogorets a câștigat încă două campionate în sezoanele 2019/2020 și 2020/2021, dar și Supercupa în sezonul 2019/2020. De asemenea, în tricoul lui Ludogorets a bifat și primele prezențe în grupele unei competiții europene. Se întâmpla în sezonul 2019/2020, când apăra în cinci dintre partidele jucate de bulgari în grupele Europa League, ajungând până în 16-imi, unde au fost eliminați de Inter. În total, Plamen Iliev a bifat 59 de partide pentru Ludogorets, dintre care 27 fără gol primit.

Iliev a jucat pentru Dinamo București în sezonul trecut, după care în a doua parte a stagiunii a jucat la Hermannstadt, echipă alături de care a promovat în Liga 1.

A evoluat în naționala Bulgariei

Portarul a evoluat și în echipa națională a Bulgariei, iar debutul său a avut loc pe 29 mai 2012, într-un meci amical pierdut cu Turcia. În total, acesta a strâns 19 partide în tricoul țării sale, dintre care 14 în competițiile oficiale.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *