START în grupe! CFR Cluj debutează în Conference League împotriva unei debutante în competițiile europene

CFR Cluj se află de ieri la Prishtina, acolo unde va înfrunta campioana din Kosovo, KF Ballkani, în prima etapă a grupelor UEFA Europa Conference League. Ardelenii încep noua campanie UECL cu obiectivul de a depăși numărul de puncte adunat sezonul trecut, și de a se califica în primăvara europeană.

După o săptămână de pauză prilejuită de amânarea derby-ului dintre cele două echipe „europene” ale României, CFR Cluj este gata să dea piept cu probabil cel mai puțin periculos adversar din această grupă. Clujenii au încheiat luna august în mare stil câștigând cu scorul de 4-0 în fața lui FC Voluntari iar de atunci șefii din Gruia au mai rezolvat și 3 transferuri de ultim moment. Două dintre sosirile recente sunt și pe lista UEFA, anume Jean-Claude Billong și Rangelo Janga.

Adversarul de mâine este unul modest, debutant într-o grupă europeană. KF Ballkani a câștigat campionatul kosovar sezonul trecut la o diferență convingătoare față de locul secund. După ce a fost eliminată în primul tur Champions League de către Zalgiris Vilnius, Ballkani a trecut pe rând de La Fiorita (SMR), Klaksvikar (FRO) și Shkupi (MKD) ceea ce arată că aceștia au avut un parcurs mai ușor decât cel al CFR-ului în preliminariile Conference League.

Astfel nu ar trebui să fie o problemă pentru elevii lui Dan Petrescu să vină acasă cu o victorie dar recentele pățanii cu Pyunik sau Inter Escaldes ar trebui să pună în gardă gruparea clujeană.

KF Ballkani – CFR Cluj se joacă mâine de la ora 19:45.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *