Nicăieri nu e ca-n Ballkani! Aproape de o nouă rușine în Europa, CFR Cluj a fost salvată cu un gol în prelungiri

CFR Cluj și-a făcut un obicei din a începe campaniile europene cu rezultate slabe. Dacă în etapa inaugurală din sezonul trecut, elevii lui Dan Petrescu au pierdut la Jablonec, joi seara, 8 septembrie, aceștia au reușit un egal chinuit, în Kosovo, împotriva formației FC Ballkani, o debutantă în grupele europene. Astfel, feroviarii continuă șirul de deplasări europene fără victorie, ajungând la zece partide.

Tehnicianul Dan Petrescu a abordat o tactică de așteptare în prima repriză lăsând echipei gazdă posesia. CFR-ul s-a apropiat repede de gol prin Ciprian Deac, care în minutul 9 a fost aproape să îl surprindă pe portarul kosovarilor Stivi Frasheri. Cel din urmă a avut o paradă senzațională care a scos șutul decarului clujean de la vinclu. Roger a fost și el aproape de gol la un corner. Brazilianul a expediat un voleu foarte puțin pe lângă poartă. Minutul 30 a adus prima ocazie pentru gazde care prin Krasniqi, care l-au pus la treabă pe Scuffet care a respins șutul puternic al mijlocașului lateral.

Reveniți de la vestiare, clujenii nu s-au regăsit fiind în continuare dominați de kosovari.

Insistența acestora a dat roade în minutul 65, când căpitanul Thaqi a finalizat o fază colectivă de pe partea celuilalt căpitan de pe teren, Mario Camora. Kosovarul a finalizat ca la carte și CFR se vedea condusă de Ballkani. A urmat o jumătate de oră în care feroviarii și-au dat drumul la joc însă fără prea mari realizări. Bordeianu a fost aproape de gol în minutul 78 cu un șut plasat de la 18 metri dar golul egalizator a venit în primul minut de prelungiri.

Portarul Simone Scuffet a reușit o pasă de gol pentru Yuri Matias, care a profitat de o lipsă de coordonare dintre portarul advers și un coechipier. Lovitura de cap a brazilianului a intrat în poartă iar CFR a smuls un punct după un meci de uitat.

Următorul joc european pentru CFR Cluj va avea loc pe teren propriu împotriva turcilor de la Sivasspor, joi, 15 septembrie, de la ora 19:45, dar până atunci, feroviarii vor primi vizita formației CSU Craiova, duminică, 11 septembrie, de la ora 21:30.

Echipele de start:

Ballkani: Frasheri – Thaci, Dellova, Jashanica, Thaqi – Korenica, Zyba, Emerllahu – Gripshi, Rrahmani, Krasniqi
Rezerve: Balaj, Ljuljanovic – Potoku, Zarubica, Sinani, Shala, Abazi, Tusha, Maksutaj, Bekteshi, Berisha, Lucas
Antrenor: Ilir Daja 

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Matias, Burcă, Camora – Boateng, Mistrati, Cvek – C. Deac, Yeboah, Roger 
Rezerve: Bălgrădean – Brucic, Manea, Billong, Păun, Malele, Petrila, Janga, Kolinger, Bordeianu, Muhar, Buș 
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Urs Schnyder / Asistenți: Marco Zurcher și Zurcher Benjamin (toți din Elveția)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.