Transfer de senzație la „U” Cluj. Un atacant francez cu origini senagaleze a venit să rezolve criza din atacul „șepcilor roșii”

FC Universitatea Cluj a anunțat transferul unui atacant de top, senegalezul Mamadou Thiam, 27 ani, vârf cu 94 de meciuri în liga a doua din Franța și un CV impresionant.

Născut în Franța la Aubervilliers, Thiam a început fotbalul la gruparea Dijon, iar la vârsta de 19 ani a debutat la nivel de seniori în sezonul 2014/2015 din Ligue 2.

Primele goluri au venit în al doilea an la prima echipă. În sezonul 2015/2016, atacantul marca trei goluri pentru Dijon și reușea să promoveze pe prima scenă a fotbalului din Franța. Acesta a fost împrumutat la Clement Foot, iar în sezonul 2016/2017 a jucat în 34 de partide din Ligue 2, marcând de opt ori și reușind patru assist-uri.

Transfer în Anglia

Atacantul francez cu origini senegaleze a ajuns în Anglia la începutul sezonului 2017/2018, la formația Barnsley FC, care evolua atunci în Championship (liga a II-a din Anglia). Deși a retrogradat în League One, Thiam a rămas la Barnsley și a fost unul dintre jucătorii care au contribuit la revenirea echipei în Championship după un singur sezon petrecut în al treilea eșalon. În cele 46 de partide jucate în League Two, acesta a reușit să marcheze șapte goluri și să contribuie decisiv la alte șapte goluri.

A trecut și prin prima ligă din Belgia

Mamadou a evoluat în 98 de partide pentru Barnsley, iar apoi a ajuns în prima ligă din Belgia la KV Oostende. În sezonul 2020/2021 a jucat în 16 meciuri de campionat pentru KV Oostende, alături de care s-a clasat pe poziția a șaptea.

A fost semifinalist la Mondialul de Tineret U20

În vara anului 2015, Mamadou Thiam a reprezentat Senegal la Campionatul Mondial U20, ajungând până în semifinale. La acel turneu final, atacantul a marcat un gol în remiza din grupe cu Columbia (1-1) și golul victoriei în sferturile de finală cu Uzbekistan (1-0).

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *