CFR Cluj primește vizita Craiovei antrenate de Rădoi! Dan Petrescu: „E posibil să schimb iar toată echipa”

Derby-ul etapei cu numărul „10” din Superliga se dispută pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” între CFR Cluj și CSU Craiova, două echipe care s-au luptat la titlu în ultimele 5 sezoane.

Începutul de sezon 2022/2023 le găsește pe cele două pretendente la câștigarea campionatului pe poziții care nu reflectă adevărata lor valoare. Așa cum antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, a spus în repetate rânduri, meciurile din Europa sunt foarte solicitante fizic, iar oboseala se vede în parcursul din campionat.

CFR Cluj are probabil cel mai slab start de sezon în campionat, cu 4 victorii și 3 înfrângeri în 7 meciuri, două dintre acestea venind tocmai pe teren propriu în meciuri consecutive.

Calificarea în grupele Conference League a venit cu un sacrificiu în campionat, acolo unde Petrescu a folosit mai mereu rezervele care nu s-au ridicat la nivelul așteptat și au pierdut puncte importante în cursa pentru al 9-lea titlu. Venită după o nouă deplasare complicată mai ales prin prisma jocului prestat, CFR va fi nevoită să evolueze din nou cu a doua garnitură, scenariu văzut și la meciul cu Farul Constanța pe care clujenii l-au pierdut fără drept de apel.

Rivalii olteni vin la Cluj după o victorie spectaculoasă în fața Farului în care elevii lui Rădoi au revenit de la scorul de 1-3. De când fostul selecționer a preluat-o pe Craiova, jocul s-a îmbunătățit vizibil față de primele meciuri jucate sub comanda lui Laszlo Balint. Trei victorii în patru meciuri de campionat este o formă bună care a ridicat echipa din Bănie până pe locul 6.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în penultima etapă a sezonului trecut în care CFR a jucat cu titlul pe masă. Golul rapid marcat de Boateng și reușita din a doua repriză a lui Debeljuh au făcut ca execuția rarisimă a lui Mateiu să nu conteze iar CFR câștiga astfel al 5-lea titlu consecutiv.

Dan Petrescu despre CSU Craiova

Toate meciurile cu Craiova au fost de intensitate maximă în acești cinci ani de când am venit eu în România. Rădoi a venit și a schimbat sistemul, direct cu trei fundași centrali. Au un lot foarte numeros, foarte puternic.

Au rămas pe două fronturi, campionatul și cupa și sunt convins că [Mirel Rădoi] are ambiții foarte mari. Sigur își dorește să ia campionatul și Cupa României, altfel nu mergea la Craiova. Echipa arată bine, în meciul cu Farul au început mai rău, dar au demonstrat forță și au moralul bun acum”, a declarat Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei

CFR Cluj – CSU Craiova se joacă duminică, 11 septembrie, de la ora 21:30.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.