CFR Cluj, victorie confortabilă în derby-ul cu Craiova! Clujenii au arătat o altă față după jocul slab din Kosovo

CFR Cluj s-a impus în derby-ul etapei 10 din Superliga în fața celor de la CSU Craiova cu scorul de 2-0. Victoria a fost datorată celor două goluri marcate în prima repriză. Reușita de excepție a lui Muhar și autogolul lui Găman au decis destinația celor trei puncte.

Chiar dacă antrenorul campioanei a sugerat la conferințele de presă că va schimba majoritatea jucătorilor din meciul cu Ballkani, clujenii au avut o formulă de început destul de competitivă. De aici și începutul bun cu două faze de poartă în primele 4 minute. Petrila și Manea au dat primele semnale ofensive la poarta lui David Lazar.

CFR-ul nu s-a oprit la primul corner, Andrei Burcă a fost aproape de a marca golul carierei dintr-o foarfecă în stilul lui Ibrahimovic, care a trecut puțin pe lângă vinclu. Minutul 17 a adus faza prin care ardelenii au deschis scorul. Cephas Malele a ținut mingea în joc, după care Petrila i-a pasat în mijloc lui Muhar, care cu un spațiu generos a șutat năprasnic de la 20 de metri. Execuția croatului nu i-a dat nicio șansă lui Lazar, acesta reușind al doilea gol în tricoul CFR-ului.

Presiunea feroviarilor a fost resimțită din plin de apărarea olteană la un contraatac purtat de către Yeboah și Malele a dus ca Valerică Găman să trimită imprudent spre propriul portar. Lazar fiind poziționat în afara cadrului porții nu a reușit să oprească mingea din drumul ei spre autogol. Craiovenii s-au apropiat de poarta lui Scuffet doar printr-o lovitură liberă executată la încheietura barelor, scoasă fără probleme de italian.

Repriza secundă a început la fel ca prim, cu un CFR incisiv, iar ocaziile nu au întârziat să apară. Malele a câștigat un duel cu Screciu, dar nu a reușit să marcheze dintr-un unghi închis. Andrei Ivan a dat replica cu un șut plasat din afara careului, dar Scuffet și-a continuat seara bună cu o intervenție sigură. Yeboah a câștigat o minge la marginea careului dar șutul său deviat a fost reținut de Lazar în minutul 56.

Portarul CFR-ului a mai fost încercat o dată de la distanță de către Mateiu, dar din nou italianul a ieșit câștigător. Yeboah și-a mai încercat o dată norocul din marginea carului în minutul 75, șutul ghanezului fiind imprecis.

Astfel, CFR Cluj a acumulat 15 puncte și ocupă locul 5 în clasament, având două meciuri în minus disputate. Pe clujeni îi așteaptă joi, 15 septembrie, de la ora 19:45, meciul contra celor de la Sivasspor din Conference League.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *