După două victorii, U-BT Cluj-Napoca a încheiat stagiul de pregătire din Serbia cu o înfrângere în fața lui Steaua Roșie Belgrad

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a cedat vineri seara, în ultimul amical disputat în stagiul de pregătire din Serbia, scor 64-92, împotriva unei formații care evoluează în Euroliga, Steaua Roșie Belgrad.

Steaua Roșie a trrimis în teren pentru acest joc amical cei mai buni jucători, cum ar fi John Holland, Branko Lazić sau Ben Bentil, lucru care s-a văzut și pe tabelă, când au terminat primul sfert cu un avantaj de zece puncte (27-17). Diferența în favoarea sârbilor a crescut în sfertul al doilea, la 19 puncte. Scorul la pauza mare a fost de 52-33 pentru Steaua Rosie.

Clujenii au evoluat curajos și au avut momente bune de joc, dar au fost nevoiți să se recunoască învinși, diferența de valoare fiind net superioară în favoarea adversarilor.

Stefan Birčević a avut un total de 20 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, iar Andrija Stipanović și Victor Sanders au reușit câte 11 puncte fiecare.

Tânărul Emanuel Cățe a avut 9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, iar același număr de puncte le-a avut și Patrick Richard, alături de 4 pase decisive și 3 recuperări.

Au mai jucat David Lăpuște (2 puncte, 2 pase decisive și 2 recuperări), Nandor Kuti (2 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive), Eduard Roschnafsky, Modibo Diaby și Darius Coste.

Jordan Taylor nu a evoluat împotriva Stelei Roșii întrucât a primit acceptul clubului să plece în Statele Unite, pentru a participa la un eveniment organizat de fostul său colegiu, Wisconsin. Fundașul de la U-Banca Transilvania va primi o distincție importantă, urmând a fi inclus în Hall of Fame-ul Universității. Americanul se va întoarce săptămâna viitoare la Cluj-Napoca. 

„Probabil am jucat cu cea mai bună echipă din acest sezon, fiind o formație de Euroligă. În condițiile date sunt mulțumit de felul cum s-au luptat băieții și au încercat să fie competitivi. Ne lipsesc trei jucători de bază, așa că e foarte greu să te duelezi cu Steaua Roșie. Mă bucur că am avut acest meci, am văzut cum arată o formație de Euroligă.

Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni în aceste trei meciuri. Așteptăm să vină toți băieții la echipă, probabil pentru turneul din Atena îi vom avea la dispoziție. Sperăm să construim cât mai repede ceea ce ne dorim, și anume o echipă competitivă în EuroCup și în Liga Națională.

Lucrurile nu au arătat prost în aceste meciuri, există aspecte care ne pot face să jucăm extrem de bine. Au fost momente bune, chiar și în partida de astăzi. Mergem mai departe, vor fi două zile de odihnă, apoi vom relua pregătirea. Ne așteaptă meciurile de la Atena”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan.

U-Banca Transilvania a mai disputat alte două amicale în Serbia și a obținut două victorii, scor 82-72 împotriva polonezilor de la Sponjia Stargard, respectiv 85-75 împotriva formației Košarkaški Klub FMP.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *