„U” Cluj, totul pentru victorie în duelul cu Mioveni! „Șepcile roșii” nu își mai permit pași greșiți în următoarele două meciuri și au nevoie de victorii

Universitatea Cluj nu își mai permite pași greșiți și are nevoie de victorie pentru a ieși din zona retrogradării, iar următoarele două jocuri din Superligă sunt cruciale, cu CS Mioveni și Chindia Târgoviște.

Trupa pregătită de Eugen Neagoe va înfrunta luni, 12 septembrie, de la ora 18:00, pe stadionul „Orășenesc” din Mioveni, formația locală, iar tehnicianul alb-negrilor promite ca echipa sa va da totul pentru victorie.

Antrenorul clujenilor a prefațat jocul de luni după-amiază și a susținut că le-a cerut elevilor săi mai multe concentrare și atitudine pentru acest meci cu o echipă solidă și care au un joc bine pus la punct.

Dacă ne uităm la clasament, sigur, este o echipă care practic este în luptă directă cu noi pentru realizarea obiectivelor și aici mă refer la obiectivul nostru și la cel al echipei din Mioveni.

Mă interesează mai puțin de adversar, mă interesează foarte mult de noi, de echipa noastră. Fiind un joc cu o echipă aproape de noi în clasament, devine și mai important jocul. De asta le-am cerut băieților concentrare, o atitudine foarte bună pe care ne-o dorim în fiecare zi și într-adevăr jucătorii au răspuns bine la tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă de când sunt eu aici. Din păcate, știți că este istorie ce s-a întâmplat, cele trei jocuri de când suntem împreună.

Nu vreaă să tot pedalăm pe jocul pe care l-am făcut, că a fost un joc bun și poate nu am avut nici șansă sau norocul nu a fost de partea noastră să avem mai multe puncte, pentru că și eu cred că trebuia să avem mai multe puncte, dar asta este realitatea. Trebuie să privim în față jocurile care ne așteaptă și sunt jocuri foarte importante și vor fi foarte, foarte grele chiar dacă vom juca cu echipele care sunt în apropierea noastră în clasament. Orice echipă poate câștiga împotriva oricăreia.

CS Mioveni este o echipă solidă și au un joc foarte bine pus la punct. Joacă de ceva timp împreună. În ultima perioadă și cu venirea lui Stoican funcționează destul de bine. Jucătorii trebuie să fie și mental pregătiți foarte bine pentru a reveni la Cluj cu toate cele trei puncte. Nu va fi ușor, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a câștiga acest joc„, a declarat Eugen Neagoe în cadrul unei conferințe de presă.

Neagoe, despre ultimele achiziții

„Sunt jucători pe care ni i-am dorit, pe care ni i-am permis. Oamenii din conducerea clubului au făcut eforturi considerabile. Au înțeles foarte rapid că avem nevoie de câteva schimbări, de întăriri.

Îmi pare rău că a trebuit să ne despărțim de câțiva băieți, le-am mulțumit, am discutat cu băieții. Știu că nu este ușor, am mai trecut prin astfel de momente, decizii pe care trebuie să le luăm. Ei sunt jucători profesioniști și sper să joace acolo unde vor merge.

Singurul jucător la care nu am renunțat eu a fost Paul Pîrvulescu. El a venit și am avut o discuție cu el, că ar vrea să meargă în altă parte și l-am înțeles. Nu cred că puteam să ținem un jucător care își dorea să meargă în altă parte. Eu i-am mulțumit pentru tot ce a făcut la ”U” Cluj și i-am dorit succes în carieră și să ne revedem cu drag.

Jucătorii pe care i-am adus au fost doriți și mă refer la Plamen Iliev, un portar cu experiență, pe Horșia, un jucător tânăr, sub 21 de ani pentru că ne-am dorit să ne acoperim, să nu avem probleme cu jucătorii sub 21 de ani.

Lorand Fulop, pe care îl cunosc foarte bine, a avut perioade bune în România și sper să revină cât mai rapid la acel nivel.

Prin plecarea lui Baravykas și trebuia să aducem un jucător de bandă dreaptă și l-am adus pe Vlădoiu, un jucător care a evoluat la echipa națională de tineret.

În ultimul rând, Thiam pe care ni l-am dorit, știu că a mai fost ofertat și de alte echipe din România. Nu este în acest moment pus la punct cu pregătirea, dar în cel mai scurt timp îl vom avea și pe el apt din toate punctele de vedere și sper cât mai rapid să se integreze în lotul nostru. Ceilalți care au venit vor face parte din lot pentru meciul de la Mioveni.

Am discutat cu oamenii din conducere și fac eforturi așa cum au făcut și până acum. Vrem să mai aducem un atacant și încă un jucător pe care sper să îl prezentăm în două, trei zile”, a mai declarat antrenorul clujenilor.

Trei jucători ai lui U Cluj vor lipsi în partida cu Mioveniul

Pe lângă accidentarea lui Dragoș Tescan, Eugen Neagoe a vorbit și despre celelalte absențe din lot: „Mai sunt doi jucători, Pițian care va lipsi la acest joc și Romeo care are o problemă minoră. Sper ca la jocul următor cu Chindia să fie apt. Pițian nu cred că va face parte din lot nici la acel joc„.

Fundașul central Florin Ilie, despre partida cu Mioveni

„Ne așteaptă o deplasare destul de grea la Mioveni. Întâlnim o echipă bună, care și-a schimbat antrenorul și vine după un rezultat pozitiv la Sepsi. Am avut o săptămână la dispoziție să pregătim acest joc.

Din punctul meu de vedere, ne-am prezentat foarte bine și mergem concentrați pentru a veni cu toate punctele de la Mioveni. Suntem obligați să facem treaba asta„, a declarat Ilie.

Universitatea Cluj ocupă penultimul loc în clasamentul Superligii (15), cu patru puncte, în timp ce adversarii din Mioveni sunt pe 15, cu 6 puncte.

Ambele formații au avut pe banca antrenori noi începând cu etapa a 7-a din Superligă. Cu Neagoe la conducere, ”U” a obținut două puncte cu FC Voluntari (0-0) și FC U Craiova 1948 (1-1) și a pierdut în Giulești cu Rapid (1-0).

De partea cealalăt, Flavius Stoican a adus prima victorie a Mioveniului în partida de la Sfântu Gheorghe cu Sepsi, unde CS Mioveni s-a impus cu 1-0. În precedentele două partide, piteștenii au remizat cu UTA Arad (1-1) și Petrolul Ploiești (0-0). 

Istoria întâlnirilor directe

Primul meci direct cele două formații a avut loc pe 4 noiembrie 2006 în eșalonul secund, când Universitatea s-a impus cu 3-1 în deplasare.

Până acum s-au jucat 16 partide între cele două formații, din care alb-negrii s-au impus în 6 partide, în timp alte 6 partide s-au încheiat la egalitate, iar CS Mioveni au avut câștig de cauză în 4 meciuri.

Ultima întâlnire directă a avut loc pe data de 26 octombrie 2020. Atunci, ”U” reușea să se impună cu 1-0 pe Stadionul „Orășenesc” din Mioveni. Alex Negrean înscria unicul gol al partidei cu o super execuție.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.