CFR Cluj, înfrângere nemeritată pe teren propriu! Sivasspor a câștigat în Gruia în urma unui penalty!

CFR Cluj a suferit prima înfrângere în grupele Conference League în fața lui Sivasspor. Turcii au reușit să plece cu toate cele trei puncte din Gruia după un joc modest. Elevii lui Dan Petrescu au făcut poate cel mai bun joc din acest sezon european, dar ghinionul a jucat un rol foarte important în această partidă.

Tehnicianul Dan Petrescu a surprins prin titularizarea atacantului recent transferat, Rangelo Janga, care a debutat cu această ocazie în tricoul vișiniu. CFR-ul a început foarte agresiv partida, atacând în valuri din primele minute. Karlo Muhar, eroul partidei cu Craiova, a ratat prima oportunitate în minutul 9, când șutul său la firul ierbii a trecut pe lângă poartă. La finalul primului sfert de oră, Yeboah s-a distrat în margine cu fundașul lateral, Cifci, după care a centrat perfect pentru Janga, a cărui finalizare a fost deviată în corner.

Minutul 24 a adus o dublă ocazie imensă pentru clujeni, în urma unui corner, Emmanuel Yeboah a reluat cu capul în bară, iar din ricoșeu, Muhar nu a putut să împingă balonul în poartă din 2-3 metri, acesta fiind scos miraculos de mijlocașul Charisis. Clujenii au cerut penalty, fiind convinși că grecul a respins cu brațul. La faza imediat următoare, turcii au obținut un penalty după un fault asupra lui Angielski. „Căpitanul” Max Gradel l-a păcălit pe Scuffet și a deschis scorul total împotriva cursului jocului, marcând pentru 1-0. Pe finalul reprizei, Diaa Sabia l-a încercat pe Scuffet de la distanță, dar a fost o intervenție simplă pentru italian.

Sivasspor a fos aproape de majorarea avantajului în minutul 51. După o acțiune în marginea careului a lui Sabia, mingea a ajuns la Angielski în fața porții, finalizarea căruia a fost blocată eroic de Yuri Matias. În minutul 55, Yeboah a intrat în careu fulgerător, iar intervenția asupra sa a părut să fie neregulamentară, CFR-iștii solicitând încă o lovitură de la 11 metri.

Prima ocazie importantă a feroviarilor din partea secundă a venit în minutul 63. În urma unei combinații la marginea careului, șutul de la distanță a lui Cristi Manea i-a pus probleme lui Vural, care a fost aproape să scape mingea în poartă. Elevii lui Dan Petrescu au continuat să atace în valuri, iar Rangelo Janga a fost aproape în minutul 66 de prima sa reușită în Gruia. Noul intratul Adrian Păun a revigorat ofensiva clujeană și l-a găsit excelent pe atacant în centrul careului. Finalizarea acestuia a trecut puțin pe lângă poartă.

Diaa Sabia a profitat de o pasă greșită a lui Muhar, pasându-i lui Clinton Njie a cărui șut a trecut pe lângă poartă. Cu 10 minute rămase pe tabelă, Angielski a ratat singur cu portarul. Poate cea mai mare ocazie a reprizei a fost șutul lui Muhar, scos de sub transversală de Vural.

Astfel, Sivasspor a câștigat primul său meci din actuala stagiune, acumulând 4 puncte în grupă. CFR Cluj rămâne cu un singur punct în urma egalului din Kosovo.

Următorul meci din grupe va avea loc pe 6 octombrie, la Praga, împotriva Slaviei.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.