Inspirația lui Neagoe a adus încă trei puncte pentru „U” Cluj după succesul la limită cu Chindia

Universitatea Cluj a obținut a doua victorie consecutivă din acest sezon, după ce s-a impus, la limită, cu scorul de 1-0 (0-0), în cadrul etapei a 11-a a Superligii.

Confruntarea de la Mediaș dintre Universitatea Cluj și Chindia s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Prima situație a alb-negrilor la poarta lui Căbuz a venit de la Florin Ilie, care a trimis cu capul din 6 m, reținut de portar (14). Zece minute mai târziu, Neguț a tras peste poartă din 6 metri (24).

Prima repriză a fost una lipsită de ocazii notabile, cele două formații s-au tatonat reciproc, jocul fiind unul de uzură.

După o primă parte echilibrată și strânsă, repriza a doua a început cu o ocazie mare a Chindiei, la lovitura liberă periculoasă în minutul 50, iar reluarea lui Chamed a trecut razant pe lângă poartă. Haită a încercat să îl surprindă pe Căbuz cu un șut din marginea careului, dar balonul a fost reținut (56).

Ocazie mare pentru Chindia pe un contraatac, dar Chipciu a intervenit în ultimul moment și a respins din fața unui adversar care scăpa singur cu portarul (58).

„U” a deschis scorul în minutul 63 în urma unei faze frumos lucrate pe un contraatac-fulger, finalizat de nou intratul Lorand Fulop, care a înscris cu sânge rece din pasa lui Ștefan Vlădoiu. Neagoe s-a dovedit inspirat când i-a introdus pe Vlădoiu și Fulop, în locul lui Simion și Bălan la pauză.

Chindia a început sa apese pedala de accelerație și să forțeze egalarea, iar Popadiuc a rămas singur în careu și a reluat puțin pe lângă (79).

Apărarea „studenților” a rezistat în fața ofensivei Chindiei, care s-a aruncat în atac in disperare, și a obținut toate cele trei puncte care au urcat Universitatea pe locul 13, cu 10 puncte.

Următorul meci în campionat pentru „U” Cluj va avea loc pe 1 octombrie, în deplasare, pe terenul lui FC Botoșani, de la ora 18:00, iar în 28 septembrie va avea loc meciul din Cupa României, cu Concordia Chiajna, de la 16.30.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Chipciu, F. Ilie, D. Ispas, Briceag – Purece (Remacle, min 49), G. Simion (Vlădoiu, min 46), O. Bic – Haită (Filip, min 65), A. Bălan (L. Fulop, min 46), Ely Fernandes (Thiam, min 84)
Rezerve: A. Păun, Ș. Vlădoiu, I. Filip, Remacle, L. Fulop, Hofman, M. Moraru
Antrenor: Eugen Neagoe 

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Orozco Fernandez, Dumitrașcu – Akhmatov (Cooper, min 79) , Vorobjovas – A. Șerban (Jipa, min 64), N. Chamed (Grubac, min 68), C. Neguț (Popadiuc, min 68) – D. Popa
Rezerve: D. Moldovan, C. Avram, D. Boldor, Jipa, Grubac, Popadiuc, A. Ioniță, Atanase
Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitru: Antonie Andrei (Bucureşti) / Asistenți: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) și Tunyogi Ferencz (Zalău) 
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei) / Arbitru AVAR: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa)

Cartonașe galbene: Simion (10), Chipciu (35), Gorcea (90) // Chamed (45), Akhmatov (76)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.