FC Argeș cu ocaziile, CFR Cluj cu victoria! Ardelenii își continuă seria fără gol primit în fața piteștenilor

CFR Cluj s-a impus, la limită, cu scorul de 1-0 în deplasarea din „Trivale”, de pe terenul lui FC Argeș, în meciul care ar putea să fie ultimul pentru Dan Petrescu ca antrenor al formației din Gruia. După un început neașteptat de bun al feroviarilor, ușor-ușor balanța ocaziilor s-a înclinat în favoarea Argeșului, care după golul primit a căzut și nu a mai reușit să revină pe tabelă.

Veniți după o înfrângere greu de digerat în Europa, CFR a încercat să se revanșeze printr-un joc foarte agresiv în startul partidei de la Pitești. Această atitudine a fost aproape să dea roade în minutul 5 când mingea trimisă spre poartă de Cephas Malele a fost scoasă aproape de pe linia porții de către Fabio Vianna.

Clujenii au mai fost aproape de gol la o fază din minutul 15, atunci când Yeboah a ținut mingea în joc, iar centrarea acestuia a fost aproape să fie reluată în poartă de Ciprian Deac. De aici jocul campioanei a scăzut în intensitate, iar ocaziile gazdelor nu au întârziat să apară. Minutul 20 a adus o șansă rarisimă irosită de Costinel Tofan. Ajuns singur cu portarul, șutul căpitanului a fost scos de pe linia porții de către Yuri Matias. Totuși, clujenii au încheiat repriza cu o ocazie și mai mare. În urma unei centrări lungi a lui Deac, Yeboah a reușit să trimită spre poartă cu călcâiul din apropiere, dar a nimerit exact palma lui Cătălin Straton, mingea fiind înlăturată de Cestor.

Fostul CFR-ist, Antonio Jakolis a fost aproape să înscrie în poarta fostei echipe la startul reprizei secunde. Croatul a finalizat centrarea foarte bună a lui Vianna, însă Scuffet a rămas bine pe poziție și a reținut mingea. Argeșul a continuat să forțeze, iar același Jakolis l-a lansat excelent pe Garita, lăsându-l liber cu portarul, dar Scuffet a ieșit excelent limitând opțiunile atacantului. Contrar cursului jocului, feroviarii au găsit drumul spre poartă în minutul 62. O centrare bună a lui Birligea a fost reluată bine cu capul de Yeboah, iar mingea respinsă de Straton a fost plasată în poartă de către Camora, care a protejat excelent înainte de finalizare. E

Elevii lui Petrescu s-au apropiat chiar și de majorarea avantajului prin Karlo Muhar acărui șut din colțul careului a trecut puțin pe lângă vinclu.

Argeșenii au încercat egalarea până la final, însă defensiva clujeană a rezistat exemplar. Astfel, în urma acestui succes, CFR Cluj urcă pe locul 4 al Superligii, acumulând 18 ăuncte. Ceea ce poate să fie ultimul meci al lui Dan Petrescu pe banca campioanei României a fost o victorie exact pe placul acestuia.

Echipele de start:

FC Argeș: Straton – Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Vianna – Njike, Raynov – Jakolis, Ișfan, Calcan – Garita 
Rezerve: Greab – Celestine, Donisa, G. Crețu, Alceus, I. Șerban, Meza Colli, M. Constantin, Covaci 
Antrenor: Andrei Prepeliță 

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – Boateng, Muhar, C. Deac, – Yeboah, Malele, Birligea 
Rezerve: R. Sava – R. Bălan, Billong, Hoban, Cvek, Roger, Ad. Păun, Gîdea, Janga 
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Marcel Bîrsan / A1: Radu Ghinguleac / A2: Vladimir Urzică / Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan / Arbitru AVAR: Marius Cristian Marchidanu / Observator: Adrian Vidan

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.