Primarul Emil Boc, apel la calm în urma situației tensionate dintre „U” Cluj și CFR? „E o temă care nu trebuie să dezbine comunitatea, ci să o unească”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în contextul situației tensionate dintre Universitatea Cluj și CFR că această „temă nu trebuie să dezbine comunitatea, ci să o unească„.

Edilul Clujului a urmărit desfășurarea evenimentelor din această săptămână generate de cererea clubului CFR de a evolua pe Cluj Arena și a susținut că este benefic pentru oraș faptul că ambele echipe sunt în prima ligă.

„Am văzut că decizia clubului a fost de a retrage solicitarea și cred că e o decizie înțeleaptă. S-a discutat, s-a analizat, e o temă care nu trebuie să dezbine comunitatea, ci să o unească. Pentru asta avem nevoie de calm, de echilibru.

Decizia de a retrage solicitarea mi se pare bună în acest moment și de a lăsa viitorul deschis pentru discuții. Cu două echipe în prima ligă suntem într-o altă logică. E bine ca aceste lucruri să se facă echilibrat și nu cu heirupul. Trebuie să existe dialog între cluburi, dialog între galerii, dialoguri în comunitate, lucruri care trebuie pregătite.

Meciul din octombrie ar trebui să fie privit ca o sărbătoare a Clujului, toți suntem clujeni, să ne susțintem echipa cu fair-play, nu cu ură și dezbinare. Nu punem o ștampilă pe toată galeria unei echipe.

Este admirabil să vezi o galerie care cântă 90 de minute și susține echipa, într-o atmosferă europeană. Evident că acolo unde există persoane care nu corespund exigențelor, trebuie avut atenție”, a spus primarul la Napoca Live.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *