U-BT Cluj și-a găsit nașul! Clujenii au cedat în fața lui Dinamo în Cupa României

U-Banca Transilvania Cluj se află în aceste zile la București, unde evoluează în cadrul turneului inaugural al Cupei României. Clujenii pregătiți de Mihai Silvășan au cedat confruntarea cu Dinamo București, scor 69-67.

Silvășan i-a trimis pe teren din primul minut pe David Lăpuște, Victor Sanders, Patrick Richard, Stefan Birčević și Emanuel Cățe

Birčević a înscris două coșuri de la mare distanță în debutul partidei, iar ulterior, alb-negrii au realizat o fază spectaculoasă care a pornit de la intercepția lui David Lăpuște. Mingea a ajuns la Taylor, iar americanul l-a servit spectaculos pe Meindl, 13-14. La rândul său, Patrick Richard a scuturat plasa, distanțându-ne la cinci lungimi, 17-23. Situația s-a menținut echilibrată până la pauză, când tabela indica 34-36.

U-BT Cluj a revenit de la vestiare motivați și determinați să crească diferența înregistrată. Meindl a realizat o triplă, 36-44, iar brazilianul a desprins-o pe Universitatea la 10 puncte, forțându-l pe antrenorul lui Dinamo să ceară time-out.

Jocul alb-negrilor a scăzut în intensitate, au pierdut numeroase posesii, iar dinamoviștii au preluat controlul și au dominat. Moldoveanu și compania au pus umărul la un parțial de 10-0 și au preluat conducerea, iar finalul a fost unul incendiar, în care Dinamo s-a descurcat mai bine și a obținut victoria.

U-Banca Transilvania trebuie să câștige încleștarea de duminică împotriva Stelei, pentru a continua să aibă șanse la calificarea în Final 8-ul Cupei României. Fluierul de start se va da la ora 19:00. 

„Am pierdut, îi felicit pe adversari pentru victorie. Evident că nu am jucat ceea ce ne-am propus, mai ales pe partea de atac. Am avut 22 de mingi pierdute. E foarte greu să câștigi în asemenea condiții, chiar dacă apărarea noastră a fost destul de bună în mare parte a meciului. Din păcate, nu am reușit să fructificăm apărarea cu puncte ușoare pe tranziție. Șansele noastre la calificarea în Final 8 au scăzut destul de mult. Mai avem un meci mâine pe care trebuie să fim pregătiți să îl câștigăm. Apoi vom aștepta restul rezultatelor. Din nefericire, nu mai suntem la mâna noastră”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *