A doua victorie muncită și eroică a lui CFR Cluj în fața Slaviei Praga într-o săptămână! Trupa lui Petrescu, tot mai aproape de „primăvara europeană”

Pentru a doua oară la un interval de o săptămână, CFR Cluj a învins-o, joi seara 13 octombrie, pe teren propriu, pe Slavia Praga, cu scorul de 2-0 (1-0), în cadrul etapei a patra și a urcat pe prima poziție a clasamentului grupei G din Conference League, cu 7 puncte.

Cehii au avut un debut de partidă în forță și au reușit să își creeze primele situații de gol. Moses Usor a avut primul șut pe spațiul porții în primul minut de joc, minge reținută fără probleme de Scuffet, iar Yira Sor a scăpat singur spre poartă și a încercat să paseze pe jos, dar Camora a intervenit providențial și a respins mingea în corner (4).

Deși a început cu un joc agresiv, tot CFR a fost cea care a deschis scorul în urma unui penalty comis asupra lui Muhar, iar Deac și-a asumat responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă și a deschis scorul. 1-0 pentru feroviari din minutul 11 al meciului.

Scandări rasiste ale galeriei Slaviei Praga

Fanii lui CFR din peluză au afișat un banner provocator în cehă împotriva Slaviei și au scandat „fuck you, Slavia”, iar suporterii cehi au răspuns cu „Țiganii, Țiganii”.

Bannerul provocator afișat pentru fanii Slaviei de Peluza Vișinie

Meci întrerupt în minutul 28

Confruntarea a fost întreruptă timp de zece minute din cauza unui fan care a avut nevoie de îngrijiri medicale la tribuna a doua, iar ambulanța a intrat pe teren. Suporterul ar fi suferit un preinfarct și a fost dus la spital, iar meciul s-a reluat.

Slavia s-a aruncat în ofensivă și a atacat în valuri poarta lui Scuffet. Christ TIehl a șutat puternic pe centrul careului, dar portarul CFR-ului a fost la post și a respins fără probleme în prelungirile primei părți. Oaspeții au hăituit în permanență defensiva gazdelor și au înghesuit-o pe CFR în propriul careu, dar apărarea alianiată de Dan Petrescu a blocat toate culoarele și s-a apărat bine.

Prima parte s-a încheiat cu un avantaj minim pe tabelă, 1-0, însă misiunea elevilor lui Petrescu va fi una dificilă în repriza secundă, având în vedere ocaziile pe care oaspeții și le-au creat și pressingul făcut la poarta alb-vișiniilor.

Partea a doua a început în aceeași notă ca și prima, cu Slavia atacând și CFR apărându-se organizat. Ocazie importantă pentru CFR, la o bâlbâială în defensiva oaspeților, dar Peter Olayinka a respins in extremis mingea și a eliminat pericolul (57).

Clujenii au mai avut o situație bună de a majora diferența, în urma unui fault comis asupra lui Yeboah la marginea careului, iar Manea a centrat în careu din lovitură liberă, dar mingea nu a ajuns la nimeni (68).

Slavia a atacat în disperare cu toate liniile poarta lui CFR pentru a forța egalarea, dar intervențiile providențiale ale italianului Simone Scuffet, dar și apărarea organizată au menținut avantajul minim de pe tabelă.

„Vulcanul” din Gruia a erupt în urma unui corner executat perfect de Roger, centrare în careu, iar Yuri Matias a majorat scorul la 2-0 în minutul 84 al meciului.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar CFR a obținut un succes important și istoric pentru fotbalul românesc, care o duce pe primul loc în Grupa G din Conference League.

Următorul joc oficial pentru feroviari va fi luni, 17 octombrie, de la ora 21:00, cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Matias, Kolinger, Camora – Roger, Muhar, Boateng, Deac (Cvek, min. 46) – Janga (Braun, min. 65), Yeboah (Malele, min. 77)

Rezerve: Gal, Bălgrădean, Brucic, Burcă, Billong, Malele, Petrila, Hoban, Bordeianu, Cvek, Braun, Buș

Antrenor: Dan Petrescu

Slavia Praga: Kolar – Dorley Kacharaba (Ewerton, min 70), Ousou, Jurasek – Traore (Masopust, min 70), Tiehi – Sor (Lingr, min 58), Usor, Olayinka – Tecl

Rezerve: Dvorak, Sirotnik, Masopust, Ewerton, Lingr, Jurasek, Kricfalusi, Pudil, Konecny

Antrenor: Jindrich Trpisovsky

Arbitru principal: Luis Godinho (Portugalia)

Asistenți: Rui Teixeira, Pedro Almeida

Al patrulea oficial: Miguel Nogueira

Cartonașe galbene: Boateng (13), Yeboah (73), Cvek (82) // Olayinka (10), Jurasek (45), I. Traore (66)

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *