Duș rece pentru „U” Cluj la Constanța. Farul lui Hagi le-a provocat clujenilor prima înfrângere după șase meciuri

Universitatea Cluj a suferit în această după-amiază o înfrângere cu scorul de 2-0, la Constanța, cu Farul, într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a a Superligii.

Constănțenii au început în forță partida, iar Alibec a ratat prima ocazie în minutul 4, după o combinație rapidă. Replica alb-negrilor a venit în minutul 25, după ce Vlădoiu a scăpat singur cu portarul, dar acesta din urmă l-a blocat.

Farul a deschis scorul în minutul 31 prin Pițu, care a înscris cu un șut perfect la colțul lung din pasa lui Alibec.

Alibec a realizat o fază cursivă în atac, dar reluarea lui Munteanu a fost blocată, în ultima clipă, de Chipciu. Clujenii au răspuns și ei cu o combinație în viteză, dar șutul lui Filip a ajuns direct în brațele lui Aioani.

Prima parte s-a încheiat cu Farul în atac, iar pasa lui Alibec l-a lăsat pe Artean singur cu portarul, dar nu a reușit să înscrie.

În debutul părții a doua, Farul a majorat diferența la 2-0 în minutul 51 prin Artean.

O combinație superbă a jucătorilor, la pasa cu călcâiul, trimisă de Munteanu a fost finalizată de Pitu, dar Iliev a reținut în doi timpi.

Pe final, Constanța a bifat a șasea victorie la rând, în timp ce clujenii au suferit prima înfrângere după 5 etape. Pe teren propriu, Farul a rămas neînvinsă din 25 aprilie.

Pentru Universitatea Cluj urmează două dueluri de foc cu CFR Cluj, primul în Cupa României, joi, 20 octombrie, de la ora 21:00, pe Cluj Arena, iar al doilea în campionat duminică, 23 octombrie, de la ora 21:00.

Echipele de start:

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Pitu
Rezerve: Buzbuchi – Doukoure, Corinus, R. Benzar, Borza, Casap, Morar, Torje, Sali
Antrenor: Gheorghe Hagi 

U” Cluj: Iliev – Chipciu, Fl. Ilie (Pitian, min 46), Ispas, Briceag – Bic (Thiam, min 46), Pires, I. Filip – Vlădoiu (Bălan, min 62), L. Fulop, Haită (Hofman, min 62)
Rezerve: Gorcea – Nowak, Pițian, Simion, Remacle, Purece, Hofman, Thiam, Ad. Bălan
Antrenor: Eugen Neagoe

Arbitru: George Găman / Asistenți: Adrian Popescu, Ionel Dumitru 
Arbitru VAR: Adrian Cojocaru / Arbitru AVAR: Stroe Gabriel

Cartonașe galbene: Popescu (60) // Pitian (48), Briceag (86)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *