Mihai Silvășan, surprins de evoluția peste așteptări a elevilor săi din victoria contra Ljubjanei din EuroCup: „Victoria este extrem de muncită”

U-BT Cluj a avut un debut de vis în fața propriilor fani, în cea de-a doua competiție europeană, FIBA Eurocup. Elevii lui Mihai Silvășan i-au învins pe cei de la Cedevita Olimpija Ljubljana cu scorul de 94-76, în urma unui joc controlat de alb-negrii de la un capăt la celălalt.

Mă bucur pentru această victorie, mă bucur pentru jucători și pentru fanii care au venit în număr mare la meci. Primul meci acasă, prima victorie într-o manieră categorică. Cred eu că atitudinea noastră a fost excelentă pe toată durat meciului. Nu am avut procentaje excelente nici de la trei puncte: 29%, nici de la libere: 60%, însă felul în carene-am luptat și intensitatea pe care am avut-o în special în partea defensivă, a făcut diferența. Am câștigat clar lupta la recuperare. Am avut 17 recuperări ofensive și cred eu că acest lucru ne-a adus multe puncte ușoare și ne-a adus victoria într-un mod în care puțină lume cred că se aștepta”, a declarat antrenorul studenților după meci.

Despre evoluția lui Meindl

„Toată echipa a jucat bine, nu doar Leo (n.r. Maindl). El a fost în double-double, a avut 19 puncte și 11 recuperări. Șsta este jocul lui, un joc complet și plin de energie. Nu o să-l vedeți să joace tot meciul, nu o să vedeți pe nimeni să joace 40 de minute. Victoria este extrem de muncită, toată lumea a avut partea lui și sunt foarte fericit pentru asta. O astfel de victorie într-o astfel de competiție nu poate fi a unui singur jucător”, a adăugat Silvășan

Leo Meindl, la primul meci în fața suporterilor clujeni: „O experiență minunată”

„E nemaipomenit, toți eram nerăbdători să jucăm în fața suporterilor, E o experiență minunată să joc aici, în România. Cu to’ii muncim mult. Colegii mai și staff-ul tehnic m-au ajutat mult pentru a înțelege filosofia de joc a echipei. Mă simt ca acasă, mă simt bine.

Mi-ar plăcea să trăiesc aici, în România, familia mea este, și ea fericită să fie aici. Încerc să dau totul, dar nu mă gândesc foarte mult la puncte, mă gândesc doar să îmi fac treaba”, a mai precizat si baschetbalistul brazilian.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *