Remiză în derby-ul Clujului. Rezervele lui CFR, dominate de „U” într-o atmosferă de vis pe Cluj Arena!

Universitatea și CFR Cluj au încheiat la egalitate confruntarea disputată joi, 20 octombrie, pe Cluj Arena, scor 1-1, în prima etapă a Cupei României, după un meci în care alb-negrii au controlat autoritar partida și au dominat meciul. Rezervele lui Dan Petrescu nu s-au ridicat la nivelul primului 11 al „șepcilor roșii”. Golul marcat la prima fază fixă a meciului de către ”feroviarul” Daniel Birligea a fost anulat de autogolul lui Roger, care a decis soarta partidei.

Derby-ul a fost precedat de un duel al galeriilor. Net inferioară numeric, Peluza Vișinie a încercat să țină piept scandărilor „șepcilor roșii” înaintea fluierului de start al partidei.

Chiar și cu o echipă de rezerve, rețeta lui Dan Petrescu a funcționat încă din primele minute. Mai exact în minutul 3 al partidei, la primul corner obținut de ”feroviari”, aceștia au reușit să marcheze prin Daniel Birligea. Centrarea lui Bordeianu la a doua bară a fost plasată excelent cu capul de tânărul atacant al ”vișiniilor” , care a deschis scorul pe Cluj Arena când ultimii spectatori încă intrau în stadion.

După gol, studenții au preluat controlul partidei și au amenințat poarta lui Sava cu infiltrările în careu ale lui Mamadou Thiam sau Adrian Bălan, fără ca fazele să fie concretizate. Lorand Fulop și-a încercat norocul în minutul 19 cu un șut de la 20 de metri, însă peste poartă. În minutul 30, același Thiam a fost aproape de egalare cu un șut din întoarcere, primind o pasă perfectă de la Fulop.

”Alb-negrii” au continuat goana după golul egalizator și au fost aproape de a-l obține prin Bălan, a cărui lovitură de cap a trecut peste poartă în minutul 35. Pe final de repriză, Birligea a fost cât pe ce să reușească dubla, dar nu a reușit să-l învingă din unghi pe Andrei Gorcea. Până la fluierul final, Fulop a fost și el refuzat de portar, din câțiva metri.

Repriza secundă nu a avut prea multe ocazii, CFR-ul dominând în primele 20 de minute. dar fără a avea vreun șut spre poarta lui Gorcea. Până la urmă, dominația universitară a dat roade, iar ”U” a reușit să înscrie golul egalizator. Șutul lui Ioan Filip a fost deviade către nou intratul Roger în propria poartă. Golul marcat a dat avânt echipei antrenate de Eugen Neagoe.

Replica CFR-ului a venit în minutul 75 prin activul Birligea, care l-a încercat pe Gorcea de la distanță cu un șut în forță, însă tânărul portar al „șepcilor roșii” a respins în corner. Feroviarii nu s-au oprit, iar Cephas Malele, intrat de putin timp pe teren, a trimis balonul la câțiva centimetri de poartă.

Jocul frumos din derby a continuat cu o ocazie enormă a lui Bic, care cu poarta goală nu a reușit să trimită mingea în plasă, Andrei Burcă fiind la post și scoțând de pe linie. Tabela a înghețat la 1-1 până la final, nici una dintre formații nu a reușit să se desprindă și să își adjudece victoria.

Un meci frumos, spectaculos, cu o formație a Universității care a evoluat cu atitudine și determinare pentru a se impune în fața eternei rivale după 7 ani de așteptare. Publicul prezent pe Cluj Arena a fost delectat cu un fotbal arțăgos și cu inițiativă. Cele două formații se vor reîntâlni duminică, 23 octombrie, de la ora 21:00, în ultima etapă a turului regular din Superligă.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Vlădoiu, Ilie, Pițian, Briceag – Pires, Simion, Remacle – Thiam, Bălan, Bălan

Rezerve: Iliev, Mitrea, Ispas, Nowak, Bic, Filip, Haită, Hofman, Moraru

Antrenor: Eugen Neagoe

CFR Cluj: Sava – Bălan, Burcă (c), Billong, Brucic – Cvek, Bordeianu – Jose Gomes, Vito Hammershoy, Birligea – S. Buș

Rezerve: R. Gal, Braun, Japhet, Hoban, Lucaci, Roger, Gidea, Malele, Janga

Antrenor: Dan Petrescu

Cronică de Daniel Kerekes si Vasile Manu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *