DERBY DE CLUJ. Statistica ”U”-CFR în campionat. ”Studenții” au mai multe victorii

Universitatea Cluj întâlnește iar rivala istorică CFR Cluj, la 2 zile după egalul din Cupa României, 1-1. De data aceasta se joacă ultima etapă din turul Superligii, din nou pe Cluj Arena.

Astăzi se așteaptă o asistență chiar mai numeroasă decât cea de joi, când au fost circa 20.000 de spectatori, pentru că meciul are o miză mai mare, punctele din clasament. ”U” dorește să urce în clasament iar CFR să atace podiumul campionatului. CFR are un program infernal, joacă joi în Turcia cu Sivasspor în grupele Conference League și nu se știe exact ce formație va alinia azi antrenorul Dan Petrescu în ciuda unui lot numeros și valoros. Va juca cu toți titularii sau va menaja o serie dintre ei pentru meciul crucial cu Sivasspor? Obiectivul numărul 1 al CFR este accederea în primăvara europeană și, evident, banii ce vor veni în Gruia în urma calificării. ”U” urmărește să scape din subsolul clasamentului și să se apropie de zona play off-ului. După CFR vine pe Cluj Arena imprevizibila FCSB, care în campionat a urcat spre zona play off-ului.

Siteul Sportul Clujean vă prezinta statistica întâlnirilor dintre ”U” și CFR în campionat. Ultimul meci, victorie al lui ”U”!

Ultimul meci din campionat dintre cele două rivale clujene a avut loc în 2015, tot pe Cluj Arena, în returul sezonului 2014/15 și s-a soldat cu victoria ”studenților”, 1-0, gol superb Vlad Morar. Antrenor la ”șepcile roșii” era Adrian Falub. Era prima victorie a lui ”U” pe teren propriu în fața feroviarilor din 1972!

Iată statistica din posesia siteului. Astăzi se dispută meciul număr 71 în campionat din istorie:

28 victorii ”U” Cluj

19 egaluri

23 victorii CFR Cluj

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *