Derby încins pe Cluj Arena. CFR s-a impus la limită în fața lui „U” Cluj, într-un meci cu trei penalty-uri! Peste 24.000 de spectatori prezenți pe stadion

Universitatea Cluj a fost învinsă duminică seara, 23 octombrie, de marea rivală CFR scor 1-2, în ultima etapă a turului sezonului regular din Superliga (15), la capătul unei partide în care au fost acordate trei penalty-uri, iar cele două galerii au creat o atmosferă spectaculoasă din care nu au lipsit coregrafiile incendiare și mesajele ironice.

Partida a început cu un recital în tribune oferit de Peluza Șepcile Roșii, stadionul fiind învăluit de un fum uriaș de la materialele pirotehnice, iar zece minute mai târziu, fanii din Peluza Vișinie au oferit și ei o coregrafie.

Coregrafia Peluza Sepcile Rosii
Coregrafia Peluza Sepcile Rosii
Coregrafie Peluza Visinie

Cele două formații s-au tatonat reciproc în debutul meciului și nu au amenințat periculos poarta adversarilor.

CFR a primit un penalty în minutul 23 după ce Florin Ilie l-a lovit în cap pe Yuri Matias, iar „centralul” Radu Petrescu nu a stat mult pe gânduri și a arătat direct punctul cu var, de unde Ciprian Deac l-a învins pe Iliev și a deschis scorul (1-0).

Alb-negrii au avut două bune situații de a egala în minutul 39 prin Ovidiu Horsia, care a trimis bine pe poartă, dar Scuffet a salvat, iar Lorand Fulop a reluat cu capul pe lângă poartă în urma unui corner executat de Vlădoiu.

Feroviarii nu au mai amenințat periculos poarta lui Iliev și nu au reușit să își creeze nicio situație notabilă până la pauză, iar rezultatul după primele 45 de minute a fost 0-1 pentru elevii lui Dan Petrescu. Prima repriză a fost una extrem de echilibrată și strânsă, fără prea multe ocazii de gol de ambele părți. A fost un joc economicos, echilibrat și extrem de tacticizat de ambele părți.

Neagoe a făcut o schimbare post pe post în debutul reprizei secunde, introducându-l pe Bălan în locul lui Thiam.

„Studenții” au început mai bine și mai curajoși partea a doua, cu un presing agresiv asupra defensivei alb-vișiniilor.

CFR a mai primit un nou penalty, de data aceasta extrem de controversat, la un posibil fault comis de Bălan asupra lui Kolinger, iar arbitrul a dictat fără să consulte VAR-ul direct lovitură de pedeapsă. Cephas Malele a înscris de la punctul cu var și a făcut 2-0 (61). Yeboah a avut și el o ocazie importantă de a înscrie golul trei, în minutul 62, după un contraatac rapid, care s-a finalizat cu o minge trimisă de puțin pe lângă poarta lui Iliev.

Ocazie bună de gol a alb-negrilor în urma unui șut a lui Martin Remacle la colțul lung, dar Scuffet a respins cu dificultate în lateral (74). Claudiu Petrila a trimis și el in șut bun la colțul lung, respins în corner de Iliev (80).

Gazdele s-au aruncat în atac și au avut o cascadă de ocazii la poarta lui Scuffet, mai întâi șutul lui Remacle este blocat de defensiva feroviarilor, care au scos de pe linia porții, iar Andrei Pițian a reluat cu capul puțin pe lângă poartă în urma unui corner executat de Haită (85). „Decarul” lui „U” a trimis o minge direct în zid dintr-o lovitură liberă din marginea careului (88).

O nouă fază controversată l-a avut în centrul atenției pe arbitrul Radu Petrescu, care a acordat un penalty pentru „U” Cluj după ce a mingea intrase inițial în poartă după o bâlbâială în defensiva campioanei. Romario Pires a înscris de la 11 metri și a redus din diferență în prelungirile partidei. Centralul a arătat cinci minute adiționale.

Finalul partidei a fost unul incendiar, dominat de Universitatea, care s-a aruncat cu disperare în ofensivă pentru a forța egalarea, însă arbitrul a pus punct jocului și CFR s-a impus astfel cu scorul de 1-2 pe Cluj Arena, după un meci cu trei penalty-uri.

Următorul joc oficial pentru Universitatea Cluj va avea loc luni, 31 octombrie, cu FCSB, de la ora 21:00, în timp ce CFR Cluj se va deplasa în Turcia pentru meciul cu Sivasspor, joi, 27 octombrie, de la ora 22:00.

Echipele de start:

U Cluj: Iliev – Ispas, Fl. Ilie (Remacle, min . 71), Pițian, Vlădoiu – Filip, Pires, Simion (Bic, min. 62)- Thiam (Bălan, min 46), Fulop, Horsia (Haită, min 62)

Rezerve: Gorcea, Nowak, Briceag, Bic, Remacle, Haită, Hofman, Moraru, Bălan

Antrenor: Eugen Neagoe

CFR Cluj: Scuffet – Camora, Matias, Kolinger, Manea – Boateng (Braun, min 86), Muhar, Deac (Cvek, min 69)- Yeboah (Roger, min 79), Malele (Birligea, min min 69), Petrila (Hoban, min 86)

Rezerve: Bălgrădean, Braun, Burcă, Hoban, Cvek, Roger, Gidea, Birligea, Janga

Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru principal: Radu Petrescu (București)

Asistenți: R. Ghinguleac, M. Grigoriu

VAR: S. Costreie / AVAR: C. Danșa

Arbitru rezervă: H. Mladinovici

Obs. de joc: Marcel Vasile

Obs. de arbitri: E. Dumitrescu

Cartonașe galbene: Ilie (24), SImion (58), Vlădoiu (58) // Boateng (54), Yeboah (70), Petrila (83), Kolinger (90+2), Hoban (90+5)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *