U-BT Cluj-Napoca, succes zdrobitor în Derby-ul Transilvaniei cu CSU Sibiu! Alb-negrii rămân neînvinși în campionat

Clasicul Transilvaniei la baschet masculin dintre U-Banca Transilvania și CSU Sibiu și-a consumat un nou episod sâmbătă seara, 23 octombrie, încheiat cu victoria zdrobitoare a clujenilor cu scorul de 112-88, într-o partidă care a contat pentru etapa a 4-a a sezonului regular din Liga Națională.

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au purtat, din nou, echipamente roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân. 

Confruntarea a început cu formația gazdă atacând din primul minut, instalându-se la cârma joculu și au condus cu un parțiat de 7-0 grație coșului lui Bircevic. Taylor a ajuns singur în spatele semicercului și a înscris de la mare distanță pentru 14-5, iar Meindl a zguduit și el plasa cu un slam-dunk spectaculos.

Până la pauza mare, brazilianul Meindl a fost cel mai bun baschetbalist al lui U-BT Cluj, cu 12 puncte înscrise. Sibienii nu au avut forță și nici determinare să le pună probleme campionilor, iar diferența de valoare și a celor două loturi a fost net superioară Clujului.

Emanuel Cățe a făcut legea pe recuperări, iar diferența de puncte s-a mărit considerabil, având chiar și 32 diferență pe tabelă.

U-BT Cluj a depășit în mod categoric borna de 100 de puncte în această partidă, iar jocul de echipă atât pe faza ofensivă cât și defensivă a fost la înălțime ieri.

Cel mai bun marcator pentru trupa clujeană a fost Emanuel Cățe, cu 17 puncte înscrise, urmat de Karel Guzman (14 puncte), Patrick Richard (14), Simoes Meindl (13), Victor Sanders (13), Eduard Roschnafsky (12), Stefan Bircevic (9), Jordan Taylor (8), Andrija Stipanovic (8) și David Lăpuște (4).

Pentru U-Banca Transilvania urmează marți, 25 octombrie, confruntarea din etapa a treia a EuroCup împotriva formației Reyer Veneția, de la ora 19:15.

Ne-am descurcat foarte bine și suntem mulțumiți de felul cum am arătat pe teren. Am vrut să intrăm cu atitudinea potrivită și am reușit acest lucru. Totul a mers foarte bine pe faza de atac, băieții s-au simțit bine. Am dominat la pase decisive și recuperări, iar de aici rezultă dorința noastră de a câștiga.

Le-am spus băieților că meciul a reprezentat o oportunitate de a fi mai buni. Nu suntem în punctul maxim al jocului nostru, este normal să fie așa. Fiecare antrenament trebuie tratat ca o șansă de a progresa. Acum ne vom odihni, deoarece ne așteaptă un joc extrem de important în EuroCup, a declarat antrenorul Mihai Silvasan la finalul jocului.

„Suntem foarte bucuroși că am obținut victoria, ne așteptam să fie un meci greu, pentru că este Derby-ul Ardealului. Știam că vor fi foarte motivați. Ne-am dorit să dăm un răspuns pe măsură și cred că ne-am făcut treaba cu vârf și îndesat, de la primul și până la ultimul jucător.

Mă simt foarte bine, am revenit după o perioadă în care am jucat mai mult în deplasare. Ne bucurăm că suntem acasă alături de fanii noștri, care au fost extraordinari. Cred că vom face mult mai bune meciuri bune atât acasă, cât și în deplasare”, a susținut și baschetbalistul Emanuel Cățe.

Foto: Dan Bodea

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *